10 ελαφρολαϊκά άσματα που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν την απάντηση Αναστασιάδη προς τον Αβέρωφ

«Τραβάω, λοιπόν, σ’ όλα μια κόκκινη γραμμή».

Article featured image
Article featured image

Η κόντρα που άνοιξαν χθες Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου είναι αλήθεια πως «άνοιξε» την όρεξη των κυπριακών τρολ (και όχι μόνο) που άδραξαν την ευκαιρία να απαντήσουν με δικούς τους στίχους στον μεταξύ τους διαπληκτισμό. Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι φαίνεται πως σκεφτήκαμε εναλλακτικούς τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να απαντήσει ο τέως πρόεδρος στον παλιό καλό του φίλο.

Το βέβαιο είναι πως δεν θα επέλεγε κάποιο ποίημα, μιας και ο κ. Αναστασιάδης μάς έχει συνηθίσει σε πιο «λαϊκούς» τρόπους διασκέδασης. Γνωστός για την αγάπη του στα «μπουζουκόβια άσματα», στους ποπ και ελαφρολαϊκούς καλλιτέχνες (σ.σ. υπάρχουν δεκάδες ντοκουμέντα), ο τέως πρόεδρος θα μπορούσε να απαντήσει στον ποιητικό λυρισμό του κ. Αβέρωφ με διάφορους στίχους τέτοιων ασμάτων.


Εμείς παραθέτουμε μια μικρή λίστα:

Ένα αγαπημένο τραγούδι του Φοίβου που ερμήνευσε ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς, το «Απορώ», θα μπορούσε να είναι μια καλή απάντηση από τον τέως πρόεδρο, που μάλλον φαίνεται ότι έμεινε με την απορία για τη στάση που τήρησε ο κ. Αβέρωφ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023 και τη στήριξή του στον υποψήφιο του ΑΚΕΛ.

«Κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις/κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις/όταν πας ξένα χέρια ν' αγγίξεις/όταν πας ξένα χέρια ν' αγγίξεις/κι αν τα βράδια ο ύπνος σε πιάνει/μ' όλα αυτά που σε μένα έχεις κάνει/Απορώ/Απορώ».



Επίσης θα μπορούσε να απαντήσει και με στίχους από το τραγούδι της Δέσποινας Βανδής, που έγραψε επίσης ο Φοίβος, το «Λυπάμαι».

«Ότι λυπάμαι για λογαριασμό σου/Και γι' αυτό το φέρσιμό σου/ Ήξερες όσο κανένας πως να με πληγώνεις και/Να κάνεις πάντα το δικό σου/Να κοιτάς τον εαυτό σου/Ν' αδιαφορείς για μένα/Και να προσπαθείς/Από εμένα ό, τι μπορέσεις να εκμεταλλευτείς».



Βέβαια, σε αυτό το υποθετικό σενάριο, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επέλεγε και στίχους από τραγούδια που ερμηνεύει μια από τις αγαπημένες του λαϊκές τραγουδίστριες, η Νατάσα Θεοδωρίδου. Ιδανικό τραγούδι για την περίπτωσή τους θα ήταν το «Μια κόκκινη γραμμή».

«Τραβάω λοιπόν σ' όλα μια κόκκινη γραμμή/Σβήνω μια αγάπη που 'χε λάθος διαδρομή/Αφού το θες ας είν' αυτή η πιο μεγάλη μας στιγμή».



Άλλα δύο τραγούδια που ερμήνευσε η Νατάσα Θεοδορίδου μπορεί να είναι κατάλληλα. Πρόκειται για τα άσματα «Χαρτοπόλεμος» και «Δεν σ' αδικώ».

«Όλα στον αέρα/Χαρτοπόλεμος/Έμοιαζες μ' αγάπη/Κι ήσουν πόλεμος».



«Δε σ' αδικώ/που έχεις βρει αγάπη άλλη/ Φταίω εγώ, που έχω αδύνατη ψυχή/Δε σ' αδικώ που το ποτέ δε θα' ναι πάλι/ και μια ζωή θα με παιδεύει το γιατί».



Ως πιο σκληρή απάντηση θα μπορούσε να θεωρηθεί και ένα άλλο τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου, το «Σου Βάζω Δύσκολα».

«Σου βάζω δύσκολα μα σκέψου πόσα πέρασα/Κοντά σε εσένα ότι αγαπούσα έχασα/ Σου βάζω δύσκολα κι ας παίζω με τα νεύρα σου/Τον χαρακτήρα μου τον φτιάξανε τα έργα σου».



Θα μπορούσε τέλος, να απαντήσει, χάριν της παλιάς φιλίας που τους συνέδεε, και με το ντουέτο της Νατάσας Θεοδωρίδου με τον Πασχάλη Τερζή, «Δεν θέλω τέτοιους φίλους».

«Δε θέλω τέτοιους φίλους/δεν θέλω τέτοιους φίλους/Που να με κάνουνε πικρά να πληγωθώ/ Δε θέλω, δε θέλω, δε θέλω τέτοιους φίλους/Φίλους που θέλουν να με βλέπουν να πονώ».



Άλλο ένα ντουέτο που θα μπορούσε να αφιερώσει είναι και το «Ασυμφωνία χαρακτήρων», που ερμήνευσαν ο Αντώνης Ρέμος και η Καίτη Γαρμπή.

«Μα ευθύνη εμείς δεν έχουμε καμία/κατά τη γνώμη όλων των μαρτύρων
του χωρισμού μας η ετυμηγορία απλή ασυμφωνία χαρακτήρων/ απλή ασυμφωνία χαρακτήρων».



Καλή απάντηση θα ήταν και το «Παράλληλη Αγάπη» της Άντζυ Σαμίου.

«Παράλληλη αγάπη στη συνείδησή μου αγκάθι στην καρδιά φτερά/Προτού να σε γνωρίσω δε χρειάστηκε να ζήσω ούτε μια φορά/Παράλληλη αγάπη σ’ ένα δρόμο όλο λάθη με παρέσυρες/και τις κατηγορίες όσες είχα αμαρτίες τις απέσυρες».



Από τις επιλογές δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ούτε το τραγούδι που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή, «Ούτε ένα ευχαριστώ», επίσης σε στίχους του Φοίβου.

«Ούτε ένα ευχαριστώ/ που εγώ σωπαίνω εγώ μιλάω εγώ υπομένω εγώ πονάω/ούτε ένα ευχαριστώ/που εγώ σε νιώθω εγώ σε πάω εγώ σ’ ακούω σ’ αγαπάω
ούτε ένα ευχαριστώ/που εγώ υποφέρω εγώ δακρύζω εγώ συνέχεια σε φροντίζω.Ούτε ένα ευχαριστώ/που εγώ έχω κάνει όσα έχω κάνει που για σένα έχω πεθάνει/ούτε ένα ευχαριστώ που εγώ έχω δώσει όσα έχω δώσει και που τώρα έχω τελειώσει/ ούτε ένα ευχαριστώ/ούτε μια λέξη ούτε μια πράξη ούτε ένα μπράβο ούτε ένα εντάξει/κι ούτε ένα σ’ αγαπώ».



Και αν πείσει τον κ. Αβέρωφ κάποια από τις πιο πάνω επιλογές, θεωρούμε πως η συμφιλίωση δεν θα αργήσει, εάν κάνει και αυτός ένα βήμα πίσω και αφιερώσει στον τέως πρόεδρο, το «Έτσι κι αλλιώς», που ερμήνευσε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Όταν θα νιώσεις όπως ένιωσα εγώ/το πρόβλημά μου όταν γίνει και δικό σου/όταν θα έχεις μ' ένα σύννεφο δεσμό/και μόνο σύμμαχο τον εαυτό σου/Εγώ να ξέρεις θα τραβιέμαι γύρω εδώ/εγώ να ξέρεις θα 'μαι πάντα ο άνθρωπός σου/όταν θα νιώσεις όπως ένιωσα εγώ/το πρόβλημά μου όταν γίνει και δικό σου».

Thanks us later!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ