Αυτοί είναι οι 12 μαθητές που πρώτευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2024

Τη λίστα με τους πρώτους δώδεκα μαθητές που εξασφάλισαν θέση στα Τμήματα της επιλογής τους έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Article featured image
Article featured image

Ανακοινώθηκαν προ ολίγου τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2024 με τις βαθμολογίες να αφορούν τις θέσεις στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, αλλά και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 5351 υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας. Με τη σημερινή κατανομή διατίθενται 2993 θέσεις, από τις οποίες 1589 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1298 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και 106 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας. Στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους απόφοιτους των Τεχνικών Σχολών, των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου.

- Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

- Κατανομή θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας ανά Σχολή ΕΔΩ


Οι πρωτεύσαντες


Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί οι πρώτοι των πρώτων που εξασφάλισαν το απόλυτο «20» μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας, κατά το πλαίσιο πρόσβασης.

proteusantes.PNG


Διεκδίκηση Θέσης στα Δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, οι βαθμοί που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν αφορούν στους Βαθμούς των Πλαισίων Πρόσβασης για τα ΑΕΙ της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει εντός των ημερών τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης/Κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΕΙ της Ελλάδας, καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας. Η ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Η κατανομή των θέσεων για τα Δημόσια ΑΕΙ της Ελλάδας, θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας εντός Αυγούστου».

Επισημαίνεται δε, ότι, «κατά την υποβολή της αίτησής του για τα ΑΕΙ της Ελλάδας, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει μέχρι είκοσι σχολές από ένα μόνον Επιστημονικό Πεδίο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ