Η υπερβολική ζέστη επηρέασε γέφυρα στη Νέα Υόρκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Την δρόσισαν για να ξεκολλήσει.

Article featured image
Article featured image

Μία γέφυρα της Νέας Υόρκης «κόλλησε» λόγω της υπερβολικής ζέστης και έμεινε σε ανοιχτή θέση επί ώρες.

Η γέφυρα της Τρίτης Λεωφόρου, που συνδέει το Μπρονξ της Νέας Υόρκης με το Μανχάταν, κόλλησε σε ανοιχτή θέση λόγω της υψηλής ζέστης που επικρατούσε τη Δευτέρα.

Αξιωματικοί της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (FDNY) χρειάστηκε να επέμβουν με ειδικά σκάφη και να καταβρέξουν τη γέφυρα προκειμένου να επανέλθει σε λειτουργία.


Λόγω της ζέστης, ο μεταλλικός σκελετός της γέφυρας διεστάλη και λόγω αυτού, η γέφυρα, που ανοιγοκλείνει πάνω από τον ποταμό Χάμιλτον όποτε χρειάζεται, «κόλλησε» σε ανοιχτή θέση. Μετά την κατάβρεξη, το μέταλλο επανήλθε και η λειτουργία της αποκαταστάθηκε. Ωστόσο, το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου στη Νέα Υόρκη.Αξιωματούχοι της FDNY δήλωσαν ότι η γέφυρα κόλλησε σε ανοιχτή θέση στην πλευρά του Μπρονξ γύρω στις 2:45 μ.μ. Το υπουργείο Μεταφορών της Νέας Υόρκης είπε ότι το γεγονός ήταν αποτέλεσμα θερμικής διαστολής του χάλυβα. Όλες οι λωρίδες της γέφυρας έκλεισαν προσωρινά και προς τις δύο κατευθύνσεις μεταξύ του Μανχάταν και του Μπρονξ. Η γέφυρα άνοιξε ξανά για τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις γύρω στις 6:30 μ.μ.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ