Δεκαέξι χρόνια μετά, επιστρέφουν οι Oasis

Ένα reunion που δεν αναμέναμε. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η Βρετανία την ανακοίνωση των αδερφών Λίαμ και Νόελ Γκάλαγκερ πως μετά από σχεδόν 16 χρόνια διακοπής συνεργασίας και προσωπικών σχέσεων, αλλά και δημόσιας ανταλλαγής προσβολών, αποφάσισαν να επανενωθούν ως Oasis.

Το ιστορικό συγκρότημα από το Μάντσεστερ θα πραγματοποιήσει συναυλίες σε Βρετανία και Ιρλανδία το ερχόμενο καλοκαίρι και στη συνέχεια θα κάνει διεθνή περιοδεία. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν οι αδερφοί Γκάλαγκερ θα πλαισιώνονται από τα υπόλοιπα τρία μέλη της μπάντας ή από καινούριους μουσικούς.

Ήδη ανακοινώθηκαν 14 συναυλίες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2025 σε Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Εδιμβούργο και Δουβλίνο. Η προπώληση εισιτηρίων θα αρχίσει το προσεχές Σάββατο.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της επανένωσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα όπλα έχουν σιγήσει. Τα άστρα έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να δείτε. Δε θα προβληθεί από την τηλεόραση».



Οι Oasis ήταν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και επιτυχημένα συγκροτήματα της Britpop τη δεκαετία του 1990 και παρέμεναν δημοφιλείς μέχρι την απρόσμενη διάλυσή τους το 2009, αφού είχε προηγηθεί ένας άγριος καυγάς των δύο αδελφών στα παρασκήνια ενός φεστιβάλ στο Παρίσι.

Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστάμενη ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα που έχει υπάρξει ποτέ.

Το άλμπουμ (What’s The Story) Morning Glory? έχει πουλήσει πάνω από 22 εκατομμύρια αντίτυπα, όντας το πέμπτο δημοφιλέστερο στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής στη Βρετανία, πίσω μόνο από άλμπουμ των Queen, Abba, Adele και Beatles.

To τραγούδι Wonderwall έγινε το πρώτο της δεκαετίας του 1990 που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ακροάσεις στην πλατφόρμα streaming Spotify.

Η ανακοίνωση επανένωσης, που συνοδεύθηκε από κοινή φωτογραφία των Λίαμ και Νόελ, πρόσθεσε πως «δεν υπήρξε κάποια μεγάλη στιγμή αποκάλυψης που πυροδότησε την επανένωση - απλά η σταδιακή συνειδητοποίηση ότι είναι η σωστή στιγμή».



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ