Γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε με κάρτα εντός των κυπριακών λεωφορείων;

Κατά καιρούς πολίτες διαμαρτύρονται επειδή δεν τους δίνεται η δυνατότητα να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα εντός των λεωφορείων. Η CITY επικοινώνησε με αρμόδιο πρόσωπο και πήρε σχετικές απαντήσεις.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τις διάφορες αναφορές που γίνονται από πολίτες, αλλά και τουρίστες, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ότι – παρά τη νομοθεσία – δεν γίνονται αποδεκτές πιστωτικές κάρτες εντός των λεωφορείων για την πληρωμή εισιτηρίου, επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους για να λάβουμε απαντήσεις.

Σημειώνεται πως, κατά καιρούς, πολίτες διαμαρτύρονταν επειδή δεν είχαν μία τέτοια επιλογή και εξαναγκάζονταν ακόμη και τη μοναδική φορά που επιθυμούσαν να χρησιμοποιούσαν λεωφορείο για τη διακίνησή τους, να ταλαιπωρηθούν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο δημόσιων επιβατικών μεταφορών, Ανδρέα Νικηφόρου, μάς εξήγησε πως ήταν και είναι πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών η ενσωμάτωση συστήματος εντός των λεωφορείων για να δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα.

Το Υπουργείο Μεταφορών, όπως είπε ο κ. Νικηφόρου, προχωρεί σε αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος ώστε να μπορούν οι επιβάτες να πληρώνουν με πιστωτική. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές διεργασίες και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ