Το φως νίκησε το σκοτάδι

Χθες μετά από 23 ημέρες, ο Πάνος Ρούτσι, σταμάτησε την απεργία πείνας και θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για δικαίωση.

Article featured image
Article featured image

Τέλος στην απεργία πείνας, μετά από 23 ημέρες, έδωσε χθες ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Χθες ήταν η βραδιά που αποδείχθηκε πως το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι. 23 μέρες χρειάστηκαν οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα για να πουν «ναι» στα αιτήματα της οικογένειας Ρούτσι. Σημειώνεται πως η οικογένεια είχε αιτηθεί εκταφή της σορού του γιού του, Ντένις, για ταυτοποίηση αλλά και για τοξικολογικές-βιοχημικές εξετάσεις, καθώς για ορισμό τεχνικού συμβούλου που θα συμβάλλει στις έρευνες για τα αίτια θανάτου.

Η ανακοίνωση της λήξης της απεργίας πείνας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Πάνου Ρούτσι και της δικηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπροστά από τη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Η κα Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε τις δηλώσεις της λέγοντας: «Σήμερα αποδεικνύεται ότι το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι. Αποδεικνύεται ακόμη ότι ένας άνθρωπος με τη δύναμη της ψυχής του, με τη στήριξη των δικών του αλλά και όλης της κοινωνίας, με όλο το δίκιο με το μέρος του μπορεί να νικήσει τους πιο σκληρούς και αδυσώπητους μηχανισμούς».

«Η συσκότιση, η συγκάλυψη, οι μεθοδεύσεις για να θαφτεί βαθιά η αλήθεια δεν επικράτησαν και ανασύρονται οι έρευνες. Βγαίνουν από το αρχείο οι μηνύσεις και οι καταγγελίες των συγγενών, βγαίνουν τα τριών χιλιάδων σελίδων έγγραφα που αφορούν τους λόγους πρόκλησης της πυρόσφαιρας και της πυρκαγιάς, τους λόγος θανάτου και τις αιτίες πρόκλησης των θανάτων των ανθρώπων που αφαιρέθηκε η ζωή του στα Τέμπη. Ανασύρονται οι διερευνήσεις για τα αιτία θανάτου, για τις ιατροδικαστικές έρευνες, για τις παραλήψεις πραγματογνώμων και ιατροδικαστών και πλέον όλα είναι ανοιχτά.” είπε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: “Αποδείχθηκε ότι ο αγώνας του Πάνου, που τον στήριξε και τον στηρίζει όλη η κοινωνία, μπόρεσε να νικήσει εκείνους που ήθελαν με παρά πολύ σκοτεινές διεργασίες να κλέψουν την αλήθεια».

«Αξίζουν όχι χειροκροτήματα, αλλά ευγνωμοσύνη στον Πάνο Ρούτσι που έδειξε με την στάση του για 23 μέρες ότι μπορεί να δικαιώσει το παιδί του», πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου.





«Η απεργία πείνας σταματά σήμερα»

Στη συνέχεια, ο κ. Ρούτσι ανακοίνωσε πως σταματά την απεργία πείνας. Η απεργία πείνας σταματά σήμερα, είπε ο Πάνος Ρούτσι, και ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα του.

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μου αυτές τις μέρες, 23 μέρες, με τη συμπαράσταση, με αυτή την αγάπη που μου δώσανε και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, μαζί πάντα. Ευχαριστώ τον Δημήτρη, τον Βασίλη, τη Λίνα, τον κόσμο που είναι κάθε βράδυ εδώ. Είναι ένας κοινός αγώνας και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Ευχαριστώ πολύ» είπε ο κ. Ρούτσι.

Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον φρόντισαν, απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα (Τετάρτη) στο Σύνταγμα, για να γιορτάσει μαζί με τον κόσμο τη μεγάλη νίκη όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς μου που με πρόσεχαν και θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα για αύριο, για όλο τον κόσμο που με υποστήριξε, στις 18:30 εδώ, να μπορούμε να χαρούμε έστω και λίγο για τη μεγάλη νίκη που αποκτήσαμε όλοι μαζί. Η απεργία πείνας σταματάει σήμερα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ