Ποιο ήταν το πιο άκυρο (ή τέλειο) δώρο που πήρες από τον Άγιο Βασίλη;

Είναι ίσως μια από τις ομορφότερες εορταστικές περιόδους, αφού όλα γύρω μας σου προκαλούν μια αίσθηση ευφορίας, χαράς και άλλων όμορφων συναισθημάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Και μπορεί πολλοί να παραπονιούνται πώς  τα Χριστούγεννα έχουν μετατραπεί σε μια εμπορική γιορτή, που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ανταλλαγή δώρων και η κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, αλλά και πάλι... τι πειράζει;

Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους, να τους κάνεις να χαμογελάσουν, να τους προσφέρεις κάτι που αγαπούν, να τους δεις να περνάνε όμορφα.

Βέβαια, ο Άγιος Βασίλης δεν είναι πάντα καλός με όλους και πολλές φορές τα δώρα που φέρνει σε παιδιά και μεγάλους τα λες και άκυρα, έχει όμως κι αυτό την πλάκα του.

Εσύ θυμάσαι πιο ήταν το πιο άκυρο δώρο (ή το πιο τέλειο) που πήρες από τον Άγιο Βασίλη;



Η CITY ζήτησε από φίλους, γνωστούς και μη στο ευρύ κοινό, να θυμηθούν εκείνο το δώρο που χάραξε ανεξίτηλα στη μνήμη τους, είτε θετικά, είτε αρνητικά και έκανε τα συγκεκριμένα Χριστούγεννα αξέχαστα.  



 

Κώστας Γεωργίου / Μηχανολόγος



Νομίζω το συγκεκριμένο δώρο το είχα πάρει σε ηλικία 6-7 ετών, δηλαδή γύρω στο 1994-1995. Περίμενα πώς και πώς να περάσει η παραμονή πρωτοχρονιάς για να ανοίξουμε τα δώρα μας.

Θυμάμαι είχαμε καλεσμένους στο σπίτι κι εγώ καθόμουν κάτω από το δέντρο, το κοιτούσα και παρακαλούσα να είναι το δώρο που ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη.

Αλλάζει η ώρα, μπαίνει το νέο έτος, ανταλλάζουμε ευχές και περιμένω με αγωνία να μου δώσει ο πατέρας μου το οκ για να ανοίξω τα δώρα μου. Ευτυχώς ο Άγιος Βασίλης με είχε ακούσει και μου έφερε τον αυτοκινητόδρομο που τόσο λαχταρούσα. Ήταν το καλύτερο δώρο που πήρα ποτέ, ή τουλάχιστον αυτό θυμάμαι πιο έντονα. Φυσικά από την ίδια στιγμή το έφτιαξα και όλο το βράδυ έπαιζα μαζί του.

 



Μαριάννα Γαλίδη / Ραδιοφωνική Παραγωγός



Είμαι άρρωστη φαν των βιβλίων/ταινιών του Harry Potter! Έχω διαβάσει άπειρες φορές τα βιβλία στα ελληνικά, στα αγγλικά κι αν γνώριζα κινεζικά θα τα διάβαζα και σ' αυτή τη γλώσσα.

Λοιπόν, πριν από πέντε Χριστούγεννα το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο μου έκανε δώρο ένα ταξίδι στην Αγγλία και ένα tour στα σημεία που γυρίστηκαν οι ταινίες. Λάτρεψα κάθε στιγμή!

 



Κλεάνθης Κλεάνθους / Δημοσιογράφος



Το πιο όμορφο δώρο που πήρα ποτέ στη ζωή μου, ήταν τον Δεκέμβριο του 2001, όταν η αδελφή μου, που σπούδαζε τότε στη Νέα Υόρκη, μου έστειλε ένα εισιτήριο για να περάσουμε μαζί τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Θυμάμαι το πρώτο βράδυ που βρέθηκα στο φωτισμένο -με εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και στολίδια- κέντρο της μεγαλούπολης, γελούσα και έκλαιγα ταυτόχρονα, σαν ένα μικρό παιδί, αλλά και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με μια όμορφη παρέα πίνοντας σαμπάνιες και γελώντας στους λαμπερούς δρόμους του Μανχάταν.

Η πόλη και οι κάτοικοι φυσικά ήταν ακόμα μουδιασμένοι και τρομαγμένοι από το τρομοκρατικό χτύπημα τις 11ης Σεπτεμβρίου, κάτι που έκανε εκείνα τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη να έχουν μια γεύση μαγείας και θρήνου, μαζί.

 



Κωνστάντια Δημητριάδου Κωνσταντίνου / PR & Media Expert



Υπήρξαν και όμορφα αλλά και άκυρα δώρα κατά τη διάρκεια της ενήλικης και μη ενήλικης ζωής μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που η Barbie μου απέκτησε τον Ken (μεγάλες χαρές) καθώς και την επόμενη χρονιά που αντί οι δυο τους να εγκατασταθούν στο σπίτι των ονείρων τους, με τα διπλά μπάνια και τις μοναδικές τραπεζαρίες, απέκτησαν το -εξίσου kitsch- σπίτι της φάρμας, αφού το πρώτο ήταν σε έλλειψη.

Θυμάμαι πως έκλαιγα με λυγμούς για το επόμενο σαρανταοκτάωρο, κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι μου, γιατί μπορεί κι εκείνο που μου έφερε ο... Άγιος να ήταν σπίτι, δεν ήταν όμως το ‘σωστό’ σπίτι.

Όλα αυτά βέβαια δεν είχαν καμιά σημασία την επόμενη χρονιά, όταν ο αδερφός μου ο Μάριος φρόντισε να εξοντώσει εν μία νυχτί ο,τιδήποτε θύμιζε την Barbie και το συνάφι της. Τα δώρα που ακολούθησαν έκτοτε, κουβαλούσαν όλα -για κάποιο πολύ περίεργο λόγο- μια κάπως μεγάλη ιστορία στην πλάτη τους.

Ακόμα και ενήλικη, με θυμάμαι να ρίχνω μαύρο δάκρυ όταν ο σύζυγός μου δεν μου άφησε κάτω από το δέντρο τα συλλεκτικά trainers της Mary Katrantzou -την μισεί από τότε- ούτε όταν την επόμενη χρονιά με αποζημίωσε με μία τσάντα που έβλεπα όνειρο για μήνες. Έτσι δεν είναι όμως ο Άγιος; Λένε πως το μετράει αν ήσουν καλό παιδί την χρονιά που πέρασε! Και εγώ δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω να είμαι πάντα καλό κορίτσι!. 

 



Κώστας Συλβέστρος / Ηθοποιός



Είχα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να μου φέρει την βιντεοκασέτα της ταινίας «Armageddon».

Όπως φαίνεται όμως μάλλον κάτι κατάλαβε λάθος ο Άγιος και μου έφερε την κασέτα για το κασετόφωνο, μόνο με τα τραγούδια της ταινίας.

Έτσι άκουγα τα τραγούδια, χωρίς να έχω δει την ταινία, την οποία τελικά δεν είδα και ποτέ. Όλο λάθος!

 



Άρτεμις Πνευματικού / Δημόσιες Σχέσεις



Γενικά είμαι πολύ δύσκολη στα δώρα. Πολύ σπάνια να μην αλλάξω κάτι που θα μου φέρει κάποιος και σπάζω και τα νεύρα των φίλων μου!

Το πιο άκυρο δώρο που μου έφερε ο Άγιος Βασίλης όμως - και που δεν μπορούσα να το αλλάξω - ήταν ένα τσαντάκι με διάφορα μπιχλιμπίδια. Από lip balm, μέχρι παιχνίδια-φάρσες.

 



Γιάννης Ξενοφώντος / Δημοσιογράφος



Γενικά, λατρεύω την ιδέα του Άγιου Βασίλη... με συγκινεί... θα ήθελα πολύ να πίστευα ακόμη ότι κάπου μακριά υπάρχει ένας χαριτωμένος γεροντάκος, με άσπρη γενειάδα που εκπληρώνει τις επιθυμίες μας δια μαγείας!

Το πιο άκυρο δώρο που πήρα όμως ποτέ απ’ αυτόν ήταν στην ηλικία των 3 ετών. Δεν ξέρω ακόμα το γιατί, αλλά μου έφερε ένα αληθοφανές κυνηγετικό όπλο, χωρίς να είχα δείξει σημάδια αγάπης σε αυτό το σπορ, κάτι που ισχύει έως και σήμερα, ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν και επικίνδυνο δώρο, αφού δύο μέρες αργότερα πέτυχα το κεφάλι του παππού μου όταν το έριξα από το μπαλκόνι. Ευτυχώς τον τραυμάτισα ελαφρά!

 



Ευτυχία Ανδρέου / Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια



Το πιο άκυρο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ για τα Χριστούγεννα ήταν ένα φόρεμα, το οποίο ήταν δύο μεγέθη μεγαλύτερο από εκείνο που φοράω. Τόσο χοντρή φαίνομαι;

 



Μαρίνος Νομικός / Δημοσιογράφος



Στην αρχή της γνωριμίας μας, μια πρώην μού χάρισε ένα πουκάμισο size XXL ενώ φοράω M. «Σόρι, δεν μπορώ να υπολογίσω σωστά τα μεγέθη» μου είπε για να της απαντήσω, «Να το θυμάσαι αυτό στο σεξ, εντάξει;».

 



Ορέστης Σοφοκλέους / Ηθοποιός



Χριστούγεννα του 2010 και ο Άγιος Βασίλης μου έφερε ίσως το καλύτερο δώρο που πήρα ποτέ. Ένα PS3 και το Red Dead Redemption. Σημάδι πώς ήξερε πολύ καλά πώς ακόμα στα 30 μου, λάτρευα τα παιχνίδια. 

 



Νίκη Βρυωνίδου / Δημοσιογράφος



Όταν σκέφτομαι πλέον Χριστούγεννα δεν μπορώ να μην τα συνδέω με ένα πλάσμα που ήρθε να μου αποδείξει ότι σ ´αυτή τη ζωή πρέπει να νικάμε τους φόβους μας και να επιλέγουμε να ζούμε ελεύθεροι από περιορισμούς και καταναγκασμούς.

Ήταν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014 που αντίκρυσα πρώτη φορά τα πιο γλυκά καστανά ματάκια που είχα δει ποτέ και παρόλο που ένιωθα ότι ήταν ότι πιο χαριτωμένο είχα αντικρύσει, εντούτοις η σχέση μας στην αρχή ήταν σε τεντωμένο σχοινί!

Βλέπετε τα 30 και πλέον χρόνια φοβίας στους σκύλους δεν θα μπορούσαν να σβήσουν με ένα τρίψιμο της μουσούδας στο πόδι. Οι επόμενες εβδομάδες ήταν δύσκολες, το ομολογώ, οι επόμενοι μήνες ωστόσο ήταν καθοριστικοί για να ανακαλύψω για ποιο λόγο λένε ότι υπάρχει αυτό το απίστευτο δέσιμο μεταξύ σκύλου και ανθρώπου.

Και πλέον δεν μπορώ να φανταστώ την οικογένεια μου χωρίς να υπάρχει ένα τουλάχιστον τετράποδο μέλος. Σε ευχαριστώ αγάπη μου για το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο, σε ευχαριστώ Τίκο μου που με έμαθες πως είναι να ζεις χωρίς φοβίες και πως είναι η αγάπη με ανιδιοτέλεια.

 



Μάρκος Κωμοδρόμος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός



Το πιο τέλειο που θυμάμαι ακόμη και σήμερα το πήρα σε ηλικία 5 χρονών. Τα Χριστούγεννα εκείνου του χρόνου πήρα για δώρο ένα κίτρινο λαμπερό ποδήλατο BMH με τις απαραίτητες βοηθητικές ρόδες. Ακόμη θυμάμαι τη χαρά που ένιωσα.

Οι γονείς μου, μού είχαν πει πώς ο λόγος ήταν γιατί έτρωγα όλο το φαγητό μου στο νηπιαγωγείο το μεσημέρι. Εγώ με τη σειρά μου, το βράδυ μετά που πήρα το δώρο άφησα δίπλα στο δέντρο ένα πιάτο με φαγητό, για να ευχαριστήσω τον Άγιο Βασίλη για το δώρο. Εννοείται πώς το πρωί δεν υπήρχε τίποτα στο πιάτο.

 



Μαρία Χρυσοστόμου / Graphic Designer



5 χρόνων ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο και μου έφερε σετ για ουίσκι παγοθήκη με 4 ποτήρια. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου. Προφανώς κάποιο λάθος έγινε στο τύλιγμα των δώρων. Από τότε είπα ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

 



ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ