Το On Air μήνυμα στα αγγλικά Αραβίδας παρουσιάστριας που έγινε viral

Καθώς παρουσίαζε στη γλώσσα της, διάσημη παρουσιάστρια ισραηλίτικου καναλιού άρχισε ξαφνικά να μιλά αγγλικά, με στόχο να στείλει ένα μήνυμα σε μια γλώσσα που θα καταλάβουν όλοι.

 


Article featured image
Article featured image

Το βίντεο έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 13 εκατομμύρια προβολές.

Πέρασε ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα, λέγοντας τα εξής:

 

«Αυτή τη στιγμή, στο Χαλέπι, στη Συρία, μόλις 8 ώρες οδικώς μακριά από το Τελ Αβίβ, συμβαίνει μια γενοκτονία. Και ξέρετε κάτι… Επιτρέψτε μου να γίνω πιο ακριβής. Πρόκειται για ένα ολοκαύτωμα.

Ίσως να μην θέλουμε να ακούσουμε για αυτό, ή να ασχοληθούμε γενικότερα με το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα, στην εποχή των social media, σε ένα κόσμο όπου μπορείς να δεις και να ακούσεις τα θύματα και τις τρομακτικές ιστορίες τους live, σε αυτό τον κόσμο είναι που στεκόμαστε άπραγοι καθώς τα παιδιά σφαγιάζονται κάθε ώρα.

Μη με ρωτήσετε ποιος είναι σωστός ή λάθος, ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί, πολύ απλά γιατί κανείς δεν ξέρει και ειλικρινά, δεν έχει και καμιά σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συμβαίνει τώρα, μπροστά στα μάτια μας και κανείς στη Γαλλία ή την Αγγλία ή τη Γερμανία ή την Αμερική δεν κάνει κάτι για να το σταματήσει. Ποιος διαδηλώνει στους δρόμους για τους αθώους άνδρες και γυναίκες της Συρίας; Ποιος φωνάζει για τα παιδιά; Κανείς.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζουν, και σκουπίζουν το δάκρυ τους βλέποντας την εικόνα ενός πατέρα που κρατά το σώμα της μικρής του κόρης. Υπάρχει μια λέξη για αυτό: υποκρισία!

 



Είμαι Αραβίδα, είμαι μουσουλμάνα, είμαι πολίτης του κράτους του Ισραήλ, αλλά επίσης είμαι πολίτης του κόσμου και ντρέπομαι. Ντρέπομαι ως άνθρωπος γιατί επιλέγουμε ηγέτες που είναι ανίκανοι να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Ντρέπομαι που ο Αραβικός κόσμος έχει πιαστεί για ακόμα μια φορά όμηρος των τρομοκρατών και των δολοφόνων, κι εμείς δεν κάνουμε κάτι. Ντρέπομαι για το ότι πλειοψηφία της ανθρωπότητας μένει αμέτοχη για άλλη μια φορά.

 



Θέλουμε υπενθύμιση; Αρμενία, Βοσνία, Νταρφούρ, Ρουάντα, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάλλον δεν θέλουμε. Τα θυμόμαστε πολύ καλά. Αυτό που χρειάζεται είναι να θυμόμαστε αυτό που είπε ο Αϊνστάιν ότι ‘ο κόσμος δεν θα καταστραφεί εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα’».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ