Αυτός ο τύπος μιλάει 56 διαφορετικές γλώσσες [ΒΙΝΤΕΟ]

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 56 διαφορετικές γλώσσες γνωρίζει και μιλάει άπταιστα ο Muhamed Mesic με καταγωγή από τη Βοσνία.

 


Article featured image
Article featured image

Μάλιστα το ταλέντο του νεαρού άντρα (32 ετών) δεν σταματά εκεί αφού μπορεί να επικοινωνήσει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και σε άλλες δεκατέσσερις γλώσσες. Ο Muhamed, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοσνία, από πολύ μικρός όπως ομολογεί ο ίδιος είχε έφεση στις ξένες γλώσσες κάτι το οποίο είχαν αναγνωρίσει και οι ίδιοι του οι γονείς από τα πέντε του κιόλας χρόνια.

Η αρχή έγινε με την Ελλάδα, όταν βρέθηκε με τους γονείς του για διακοπές όταν μετά από λίγες μέρες που παρακολουθούσε και άκουγε τους ντόπιους, μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς έλεγαν. Στην συνέχεια, στα εννιά του χρόνια, έμαθε σουηδικά εξ αιτίας μερικών Σουηδών στρατιωτών που είχαν μετακομίσει στην πόλη που έμενε..  Έπειτα ακολούθησε το ταξίδι στην Ουγγαρία, που είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Όταν μετά από εξετάσεις οι γιατροί είπαν στους γονείς του, ότι ο μικρός έπασχε από σύνδρομο Asperger, μια μορφή αυτισμού που του επέτρεπε να αφομοιώνει με ευκολία τις ξένες γλώσσες, τότε τα πράγματα πήραν μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή.

Εβραϊκά έμαθε ακούγοντας τις συμμετοχές του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision, ενώ στο ταξίδι του στη Λετονία κατάφερε να μάθει τη γλώσσα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Όσο εντυπωσιακό όμως και να ακούγεται αυτό, ο ίδιος ομολογεί πώς είναι ένα πολύ κουραστικό και χρονοβόρο ταλέντο, αφού πρέπει συνεχώς να ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου, για να βρεθεί σε διάφορες διαλέξεις και σεμινάρια που τον καλούν.

Ο Muhamed γνωρίζει από Αγγλικά, Πορτογαλικά και Ιαπωνικά, μέχρι τη γλώσσα της Ρουάντα, τη γλώσσα των ιθαγενών στις Άνδεις και πάρα πολλές άλλες, πολλές από αυτές μάλιστα ίσως να μην χρειαστεί να τις εξασκήσει ποτέ.  

Ο Muhamed Mesic διαθέτει δικό του κανάλι στο Youtube όπου ανεβάζει διάφορα βίντεο με τις γλώσσες που μιλάει και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

*Με πληροφορίες από το CNN gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ