Αυτοκίνητο προέβλεψε τη σύγκρουση προπορευόμενων αυτοκινήτων στο highway

Το είδε, προειδοποίησε και τελικά συνέβη.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπως έτσι έγινε το σκηνικό σε αυτοκινητόδρομο της Ολλανδίας πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με το video που ανέβασε ο οδηγός του αυτοκινήτου – προφήτη, στις 27 Δεκεμβρίου στο twitter.

O Hans Noordsij οδηγούσε το Tesla αυτοκίνητο του σε αυτοκινητόδρομο στην Ολλανδία, όπως φαίνεται στο βίντεο η κάμερα του αυτοκινήτου μαγνητοσκοπεί κανονικά την κίνηση στο δρόμο και τα οχήματα που προηγούνται του Tesla.

To σύστημα προειδοποίησης για σύγκρουση προπορευόμενων αυτοκινήτων αρχίζει να χτυπά, και αμέσως ο αυτόματος πιλότος που διαθέτει το αμάξι, αναλαμβάνει δράση και ελαττώνει ταχύτητα.    

Δευτερόλεπτα αργότερα το αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά από το Tesla, πλησιάζει το προπορευόμενο όχημα για να προσπεράσει και αντ’ αυτού χτυπάει το SUV, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Όπως επισημαίνει ο Noordsij στο Twitter, το εντυπωσιακό στην όλη ιστορία δεν είναι μόνο ότι το αυτοκαθοδηγούμενο ραντάρ του Tesla προέβλεψε τη σύγκρουση, αλλά ότι αντιλήφθηκε τι θα γινόταν με τα δύο αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν σε αρκετή απόστασή από τον οδηγό του Tesla.

Ο Noordsij αναφέρει μάλιστα πώς τα φρένα του Telsa μπήκαν σε λειτουργία πολύ πριν αναλάβει ο ίδιος να το κάνει μόνος του.

Το συγκεκριμένο σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla, αναβαθμίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη, δίνοντας μάλιστα μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό πρόβλεψης και αποφυγής ατυχημάτων. 

 






*Με πληροφορίες από το Mashable


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ