Έφτιαξαν δωμάτιο απόδρασης με θέμα τη φρίκη του Άουσβιτς

Κάποιοι υποστηρίζουν πώς για να ξορκίσεις το κακό και να το αποσυμφορήσεις, είναι καλό κάποιες φορές να το διακωμωδείς και να το σαρκάζεις.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γίνεται όμως όταν αυτό το «κακό», αφορά το φρικτό θάνατο σχεδόν 6 εκατομμυρίων ανθρώπων από τους Ναζί, που μέχρι και σήμερα δεκάδες χρόνια μετά τη λήξη του ΒΠΠ, το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς αποτελεί μνημείο ντροπής για την κατάντια της ανθρωπότητας;  

Όταν λοιπόν έχεις αυτά τα δεδομένα, και ανθρώπους που ακόμη και σήμερα μετράνε πληγές από τότε, μάλλον το να κάνεις παιχνίδι αυτό το σκηνικό και να προσκαλείς κόσμο να συμμετέχει σε μια απόδραση από το χειρότερο ίσως κρεματόριο που είδε ποτέ ο κόσμος, αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση κακόγουστο αστείο.

Μια εταιρεία live παιχνιδιών στην περιοχή Γαλατσίου στην Αθήνα, αποφάσισε να προσθέσει στις επιλογές των δωματίων απόδρασης που φιλοξενεί και ένα δωμάτιο με θέμα το στρατόπεδο συγκέντρωσης του εβραϊκού ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς.

Πέραν όμως της ατυχούς επιλογής θέματος, ατυχέστερη υπήρξε και η περιγραφή – παρουσίαση του δωματίου, την οποία οι εμπνευστές θέλησαν να κάνουν όσο το δυνατό πιο παραστατική, για να προσελκύσουν προφανώς πελάτες.

 

Η παρουσίαση στη σελίδα της εταιρείας: 

«Auschwitz- The Rubicon- Αθήνα: 60 km δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Όσβιετσιμ (γερμ. Auschwitz). στην παγωμένη Πολωνία, λένε ότι ακόμη αναδύεται μυρωδιά καμένης ανθρώπινης σάρκας από τους τοίχους των κρεματορίων του ομώνυμου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου, κατά βάση Εβραϊκής καταγωγής.

Ενσαρκώνοντας κι εσείς το ρόλο αιχμαλώτων, οι οποίοι ψάχνουν σημάδια ζωής, καθένας από ένα δικό του αγαπημένο πρόσωπο, τολμήστε να περάσετε τα σκαλιά του ιστορικού κρεματορίου, ανακαλύψτε το μεγάλο μυστικό του κι αποδράστε πριν γίνετε κι εσείς στάχτη».

 



Όταν έγινε γνωστή η ύπαρξη αυτού του θεματικού δωματίου απόδρασης, οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές με τα social media να καταδικάζουν την ανήκουστη αυτή απόφαση της εταιρείας και να ζητούν την άμεση κατάργηση του συγκεκριμένου δωματίου από το παιχνίδι.

Όπως ανέφεραν διάφορα ελλαδικά site η εταιρεία μετά τις αντιδράσεις, αφαίρεσε το εν λόγω escape room – από τη σελίδα τουλάχιστον. Παρόλα αυτά, εμείς βρήκαμε κανονικά αναρτημένη την περιγραφή στη σελίδα της εταιρείας, η οποία μάλλον εξακολουθεί να διαφημίζει το συγκεκριμένο δωμάτιο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ