10 (πολύ) καλοί λόγοι για να αρχίσεις να βλέπεις «Scandal»

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια όλοι λίγο-πολύ έχουμε πέσει θύματα της γοητείας ή/και της δημοτικότητας μιας αμερικάνικης σειράς.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι επίσης γεγονός πως η εξέλιξη, η ποιότητα, η σκηνοθεσία, η παραγωγή, η πλοκή και το τελικό αποτέλεσμα των αμερικάνικων σειρών, έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που συναγωνίζεται στα ίσα τις ταινίες του Hollywood, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές κιόλας που τις ξεπερνούν.

Μια τέτοια εξάρτηση αποτελεί και η σειρά «Scandal», η οποία εμφανίστηκε στις οθόνες μας τον Απρίλη του 2012 από το ABC και από τότε μέχρι σήμερα, 4 χρόνια μετά, εξακολουθεί να ιντρικάρει το (φανατικό) κοινό της σε όλο τον κόσμο και να αποκτά καθημερινά καινούργιους ακόλουθους.

Για όσους από εσάς ακούτε πρώτη φορά το όνομα της σειράς και το όνομα της πρωταγωνίστριας (Olivia Pope), που μάλλον δεν είστε και πολλοί, να σας ενημερώσουμε ότι το «Scandal», διαδραματίζεται στην Washington DC, και αφορά μια επίλεκτη ομάδα διαχείρισης κρίσεων και σκανδάλων τα οποία αφορούν στην ηγεσία του Λευκού Οίκου, και αν αυτά δημοσιοποιηθούν, τότε μπορεί να έρθει και το τέλος του κόσμου.

Αυτά σε συντομία και πολύ επιγραμματικά. Γιατί το «Scandal» είναι πολύ περισσότερα και πολλά περισσότερα από μια απλή σειρά δράσης ή ένα πολιτικό θρίλερ αν προτιμάτε. Είναι ένας εθισμός, που σε κρατάει σε αγωνία καθ' όλη τη διάρκεια του κάθε επεισοδίου, με εξαιρετικές ερμηνείες και πλοκή που αν μη τι άλλο θα σε «αναγκάσει» να ασχοληθείς με τα πολιτικά δρώμενα, όσο βαρετά κι αν σου φαίνονται σήμερα.

Εμείς, για να σου το κάνουμε πιο εύκολο, μαζέψαμε 10 λόγους που πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις το «Scandal», αν δεν το έχεις ξεκινήσει ήδη.

 

1. Η εξαιρετικά fashionable Olivia Pope

Μπορεί το «Sex and the City» να έφερε τη σεξουαλική επανάσταση στις γυναίκες και να έμαθε στο ευρύ κοινό τα Manolo Blahnik, το «Scandal» όμως έμαθε στις γυναίκες πώς να υιοθετούν ένα απόλυτα κομψό, στιλάτο και σικ στυλ, χωρίς υπερβολές και εξτραβακάντζες, έστω κι αν κάθε κομμάτι της Kerry Washington, στοιχίζει πολύ περισσότερο από τον βασικό μισθό.

 



2. Η ακατανίκητη Olivia Pope

Μια γυναίκα που ηγείται, που είναι δυναμική, που ξέρει ακριβώς τι θέλει, που δεν συμβιβάζεται, που έχει μια τέλεια απάντηση σε κάθε ερώτημα, που μπορεί να σου λύσει κάθε πρόβλημα και μέσα σε όλα αυτά δεν πετάει τρίχα από την φρεσκοχτενισμένη κουπ της.

Αυτό αποτελεί ίσως το όνειρο κάθε γυναίκας σε αυτό τον πλανήτη και η Olivia Pope το κάνει πραγματικότητα. Μάλλον πρέπει να μάθεις κι εσύ τον τρόπο.

 

3. Γιατί περιμένεις με αγωνία το επόμενο επεισόδιο

Φαίνεται πως η δημιουργός του Scandal έχει πιάσει το νόημα και δουλεύει κάθε επεισόδιο με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να δημιουργεί την προσμονή στον τηλεθεατή για το επόμενο επεισόδιο και να μην εξαντλεί όλη του την περιέργεια στη συγκεκριμένη προβολή.

Αν αρχίσεις να το παρακολουθείς, θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά, και δεν είναι η συνήθεια αλλά κάτι πιο βαθύ και ακατανίκητο.

 



4. Γιατί είναι μια ένοχη απόλαυση, που δεν σου προσθέτει θερμίδες

Από το 2012 μέχρι σήμερα η σειρά έχει πολλές φορές φλερτάρει με την απόλυτη καταστροφή. Και είναι λογικό, μετά από τόσα επεισόδια κάπου η ιστορία να χωλαίνει και να χάνει το ενδιαφέρον της.

Αλλά όχι, πάντα κάτι γίνεται που σε κρατάει στην τσίτα και δεν σε αφήνει να το εγκαταλείψεις. Όλα κυλούν τόσο γρήγορα, που αν εντοπίσεις και κάποιο λάθος το αγνοείς.

 

5. Γιατί οι ατάκες που «εκσφενδονίζονται» είναι θεϊκές

«Are we gladiators or are we bitches;». Πόσες φορές θέλησες να το φωνάξεις αυτό σε κάποιον που προσπαθεί να σε αμφισβητήσει; Ή όταν κάτι δεν πάει όπως το είχες σχεδιάσει, σκέφτεσαι «You don’t do normal» και γέρνεις στο καναπέ με ικανοποίηση.

Οι ατάκες της Olivia, των φίλων και των εχθρών της, είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας.

 



6. Γιατί διαθέτει τους καλύτερους κακούς που έχεις δει σε σειρά

Πόσες φορές σού έχει συμβεί να ταυτίζεσαι με τους κακούς χαρακτήρες μιας σειράς, ενώ την ίδια στιγμή σε εκνευρίζουν τόσο πολύ που θες να τους σπάσεις το κεφάλι; Αυτό το πράγμα σου προκαλούν οι «κακοί» χαρακτήρες του «Scandal», οι οποίοι την ίδια στιγμή που σε εξοργίζουν θέλεις να δεις τι άλλο θα κάνουν μετά, ενώ δεν αντέχεις στην ιδέα ότι μπορεί σε κάποια φάση να εξαφανιστούν από την πλοκή.

 

7. Οι έρωτες και τα ερωτικά τρίγωνα είναι τόσο φυσικά που θα μπορούσε κάλλιστα να τα ζούσες κι εσύ  

Με πρώτο και καλύτερο αυτό του Fitz, της Olivia και του Jake. H Shonda Rhimes (δημιουργός της σειράς), σκαρφίζεται τις πιο τρελές ερωτικές ιστορίες για τους πρωταγωνιστές της, και το αποτέλεσμα είναι τόσο επιτυχημένο, που απλά πρασινίζεις από ζήλεια που δεν αποτελείς μέρος κι εσύ σε έναν από τους παθιασμένους έρωτες της σειράς.

 



8. Ακόμα και τα απλά, καθημερινά πράγματα στη σειρά, παίρνουν άλλες διαστάσεις

Από το κρασί και τη μαρμελάδα, μέχρι τη μονωτική ταινία και το τρυπάνι, όλα έχουν διπλή και τριπλή χρήση και σημασία. Αν το παρακολουθήσεις θα καταλάβεις τι εννοούμε.

 

9. Πέτυχε να κάνει την Washington πιο ενδιαφέρουσα από τη Νέα Υόρκη 

Και όμως, η σειρά κατάφερε να δημιουργήσει μια εξοργιστικά ενδιαφέρουσα εικόνα για την αδιάφορη μέχρι χθες πρωτεύουσα των ΗΠΑ, που σε βάζει στο δίλλημα αν πρέπει τελικά εκείνο το πολυπόθητο ταξίδι στην Αμερική να έχει προορισμό το L.A ή την Washington DC.

 

10. Για τις διαλεχτές guest εμφανίσεις

Lisa Kudrow, Portia de Rossi, Lena Danham, αποτελούν μερικά από τα A-list ονόματα που έχουν περάσει από τη σειρά. Παρόλα αυτά οι φήμες κάνουν λόγο για ακόμη πιο τρανταχτές εμφανίσεις που θα μας αφήσουν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό.

 

Κάθε βράδυ, στις 21:15, παίζει «Scandal» στο ΣΙΓΜΑ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ