Τα μουσικά φεστιβάλ του 2017 στην Κύπρο

Το Ξαρκής, ο Φέγγαρος, το Afro Banana Republic Festival, το Φάρμα Project, το Lefkosia Loop Festival, το Windcraft Music Fest και άλλα ωραία (φεστιβάλ) που θα συμβούν φέτος στην Κύπρο!

 


Article featured image
Article featured image

Τα τελευταία μερικά χρόνια, στην Κύπρο πραγματοποιούνται ουκ ολίγα μουσικά φεστιβάλ, τόσο στην πόλη αλλά κυρίως σε τοποθεσίες στην ύπαιθρο. Κάποια από αυτά έχουν συνέπεια με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχθεί σε θεσμό, ενώ είναι και αυτά που αποδείχτηκε πως ήταν απλά πυροτεχνήματα.

Στο πλαίσιο του Preview που έκανε το περιοδικό Time Out Ιανουαρίου (που κυκλοφορεί στα περίπτερα), μαζεύτηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με τα φεστιβάλ αυτά που και φέτος θα μας προσφέρουν αφορμές για ουσιαστική ψυχαγωγία, προτείνοντάς μας ωραίες μουσικές παραστάσεις αλλά και παράλληλο πρόγραμμα.

 

Πρώτο χρονικά φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος είναι το Lefkosia Loop Festival μεταξύ 1-4 Μαρτίου, μάλλον στη Λευκωσία (ως συνήθως).

 



 

Μετά, πάμε Μάιο-Ιούνιο για την 20η έκδοση του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Φεστιβάλ Αξιοθέας), το οποίο ως γνωστό θα επαναληφθεί και τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

 



Μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν τα Afro Banana Republic Festival (Δασική Έκταση Κόρνου), Φάρμα Project, το οποίο συγκεκριμένα θα γίνει στις 15 Ιουλίου (ίσως στο Λόφο των Αγγέλων, στα Καμπιά), αλλά και το Cyprus Rialto World Music Festival, το οποίο για έναν ολόκληρο μήνα θα φέρει στην Πλατεία Ηρώων ωραία σχήματα που παίζουν μουσικές του κόσμου.

 



Από την άλλη, ο Αύγουστος έχει Φέγγαρο στον Κάτω Δρυ, Paradise Jazz Festival στο Paradise Place του Πωμού, Ξαρκής που «μετακομίζει» στο χωριό Άλωνα της Πιτσιλιάς (επαρχία Λευκωσίας), αλλά και το Windcraft Music Fest που είναι προγραμματισμένο για τις 12 & 13 Αυγούστου, στα Κατύδατα Σολέας.

 



Πλούσια και φέτος η χρονιά λοιπόν σε ότι αφορά στα Μουσικά Φεστιβάλ. Ανυπομονούμε!

 



Οι δύο φωτογραφίες του άρθρου είναι από το άλμπουμ Φεστιβάλ Ξαρκής 2016 (περισσότερες εδώ)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ