«Άσε κάτω τον σταυρό» [απείρου κάλλους σκηνές από τον εορτασμό των Θεοφανείων]

Τρεις μεσήλικες να τσακώνονται για το ποιος πήρε πρώτος ή ποιος θα πάρει τελικά τον Σταυρό, ένας παπάς να ρίχνει το φταίξιμο στις γυναίκες που μιλάνε, και δυο παπάδες που μπερδεύτηκαν από τα μαύρα ρούχα και «την είδαν» διαιτητές, είναι μόνο μερικές από τις ένδοξες στιγμές που ζήσαμε στο πλαίσιο των φετινών αλλά και παλαιότερων Θεοφανείων, πάντα στο πνεύμα της αγάπης που εξάλλου πρεσβεύει η θρησκεία μας…

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο βίντεο σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, αφορά σε μια man to man μάχη πάνω στα βράχια της παραλίας. Δεν είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς πώς ξεκινάει το περιστατικό, αλλά μάλλον κάποιος πήγε να πάρει τον σταυρό από τον τύπο που τον έπιασε πρώτος. Κάποιος επεμβαίνει για να τους χωρίσει φωνάζοντας «άσε κάτω τον σταυρό» και ένας από τους δύο που εμπλέκονται στη διαμάχη, κάνει ξεκάθαρο ότι «τον σταυρό τον παίρνει ο τρίτος, φύγε ρε από εδώ» κουνώντας το δάχτυλο. Ξαφνικά, ανάμεσα στη μάχη και τα κλωτσομπουνίδια, μια πιστή έρχεται, φιλάει τον σταυρό και φεύγει, ενώ η λύση μάλλον αποφασίστηκε να δοθεί από τον παπά της ενορίας ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο διαιτητή.

 



Σε μια άλλη περίπτωση, μέσω ενός πιο παλιού βίντεο, τύπος ο οποίος θεωρείτο αουτσάιντερ βγαίνει ξαφνικά από την εξωτερική ξεδιπλώνοντας τη μαεστρία του στην κλεψιά και αρπάζει τον σταυρό. Στη συνέχεια, αντί ο παπάς να κράξει τον τύπο αυτό, αποφασίζει ότι του φταίνε οι γυναίκες επειδή μιλάνε… Κι όταν πια καταλαβαίνει ότι δυσκολεύεται να επιβληθεί, σφυρίζει τη λήξη με ένα «Δι’ ευχών».

 



Άντε, κι από χρόνου με αγάπη!

Πάλι καλά να λέμε που περιστατικά όπως τα πιο πάνω δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση...


Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ