Εικόνες από το αεροπλάνο της ελπίδας

«Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη. Για την Κύπρο μας».

 


Article featured image
Article featured image

Με αυτό το λιτό μήνυμα ο ΠτΔ συνόδευσε τις τρεις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην προσωπική του σελίδα στο facebook με αφορμή το ταξίδι στη Γενεύη, εκεί που αύριο ξεκινούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.



Μάλιστα, δεκάδες πολίτες ανέμεναν τον Νίκο Αναστασιάδη στον δρόμο προς το αεροδρόμιο Λάρνακας για να του ευχηθούν καλή επιτυχία στις συνομιλίες. Ο ίδιος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνομίλησε μαζί τους, λέγοντας «μακάρι και η άλλη πλευρά να πηγαίνει με την ίδια αποφασιστικότητα που έχουμε εμείς». Επίσης κάλεσε τους πάντες να κωφεύσουν στις σειρήνες.

 



Ο Νίκος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, από τις 9 με 11 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει στη διάσκεψη για την Κύπρο η οποία θα αρχίσει στις 12 του μηνός.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στη Γενεύη ο διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και οι Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, ομάδα τεχνοκρατών, καθώς επίσης και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Ενδιαφέρον έχουν τα χιλιάδες σχόλια (συμπαράστασης ή ανησυχίας) κάτω από το post του ΠτΔ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ