Μιλήσαμε με την πρώτη εταιρία ταχυμεταφορών με ποδήλατο στην Κύπρο

Τι κι αν ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και της ηλεκτρονικής μεταφοράς δεδομένων, υπάρχουν ακόμη πολλές εργασίες οι οποίες πρέπει να εκτελούνται με τον κλασσικό τρόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Η Cycling Messenger Services ήταν μια ιδέα που αναπτύχθηκε για να εξυπηρετήσει αρχικά τις εσωτερικές ανάγκες του ομίλου LiFEmotions athletes support, σε υπηρεσίες messenger, με ποιο οικολογικό τρόπο.  

Μόλις το 2016 όμως, αποφάσισαν πώς θα ήταν πιο ουσιαστικό αν ανεξαρτητοποιούνταν από την εταιρεία και δοκίμαζαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό.  

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή τρέχει με πέντε επαγγελματικά ποδήλατα και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Λεμεσού, ενώ παράλληλα ψάχνει να στελεχώσει την ομάδα της με επιπλέον άτομα, αφού οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.  

Η CITY μίλησε με την ομάδα της Cycling Messenger Services και έμαθε γιατί αυτή η καινούργια υπηρεσία είναι το trend που θα κατακτήσει την Κύπρο τα επόμενα χρόνια.





Πότε δημιουργήθηκε αυτή η υπηρεσία;

Η υπηρεσία από το 2010 λειτουργούσε στα εταιρικά πλαίσια του ομίλου για όλες τις κινήσεις messenger. Το 2016 το καλοκαίρι ανεξαρτικοποιήθηκε με σκοπό να μπορέσει και το ευρύ κοινό να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας.

 



Τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρετε;

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε αφορούν είναι πληρωμές λογαριασμών, κοινωνικών ασφαλίσεων, μεταφορές φακέλων, πακέτων μέχρι 8kg, πολύτιμων εγγράφων σε φακέλους ασφαλείας, είσπραξη λογαριασμών και τραπεζικές καταθέσεις.

 



Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς, αντί ενός «παραδοσιακού» τρόπου μεταφοράς; 

Γιατί είμαστε από τα γρηγορότερα και αμεσότερα μέσα μεταφοράς, πολύ πιο οικονομικοί και κυρίως πολύ πιο οικολογικοί.

Θεωρούμε, και αυτή ήταν η αρχική φιλοσοφία, ότι όλοι θα έπρεπε να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Του κόσμου στον οποίο ζούμε και που στην ουσία δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Με αυτό τον τρόπο ελαττώνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, την αλόγιστη εκπομπή καυσαερίων και παράλληλα καλλιεργούμε μια πιο αθλητική, αθλητική και πράσινη κουλτούρα.

 





Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μεταφερθεί ένα πακέτο; 

Για εμάς έπειτα από το τηλεφώνημα, είναι θέμα το πολύ 45 λεπτών, για να παραλάβουμε και να παραδώσουμε.

Παρόλα αυτά για να καλύψουμε κάθε ενδεχόμενο, βάζουμε ως μέγιστο όριο για τις εξπρές παραλαβές – παραδώσεις μια ώρα σύνολο.

 



Πώς εξασφαλίζετε ότι το πακέτο θα μεταφερθεί με ασφάλεια στην ώρα του;

Με ειδική εκπαίδευση των ποδηλατών και τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, καταφέρνουμε να μεταφέρουμε τα διάφορα πακέτα με ασφάλεια.

Λόγω της στρατηγικής τοποθέτησης του γραφείου μας στην πόλη και την έκταση της Λεμεσού, έχουμε εύκολή πρόσβαση στους πελάτες μας και σε όλη την πόλη, εκτελώντας με επιτυχία τις Express (εντός μιας ώρας) μεταφορές.

 



Πόσο κοστίζουν οι διάφορες υπηρεσίες σας; 

Η μεταφορά για παράδειγμα ενός πακέτου έως 3 κιλά εξπρές (εντός μιας ώρας) το κόστος είναι στα 3.50 ευρώ, ενώ εντός της ημέρας στα 2.50 ευρώ. Την επόμενη μέρα κατεβαίνει στα 2.00 ευρώ.

Για φάκελο εξπρές (εντός μιας ώρας) το κόστος είναι στα 2.00 ευρώ, ενώ εντός της ημέρας στα 1,80 ευρώ. Την επόμενη μέρα κοστίζει μόλις 1,50 ευρώ. Η πληρωμή λογαριασμών αυθημερόν στοιχίζει 6,00 ευρώ, ενώ την επόμενη μέρα 3,00 ευρώ.







Γιατί θεωρείτε πώς μια υπηρεσία έχει λόγο ύπαρξης στην Κύπρο;

Σε όλες τις μεγαλουπόλεις και για χρόνια τώρα, τέτοιου είδους υπηρεσίες αποτελούν κύριο τρόπο ταχυμεταφορών. Στο νησί μας λόγω καιρικών συνθηκών και μορφολογίας –  δομής των πόλεων, προσφέρεται η χρήση αυτού του είδους υπηρεσιών και καλό θα είναι πέρα από την άνεση μας, να δούμε και πιο βαθιά το ζήτημα του περιβάλλοντος.

Ο λόγος που προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών ακόμα και πληρωμές, είναι για να μειώσουμε την κίνηση που δημιουργείται στους δρόμους από τα αυτοκίνητα που τρέχουν να προλάβουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα ο χρόνος που γλυτώνουν μπορεί να τον διαθέσουν για την προσωπική τους ξεκούραση ή για κάτι άλλο πιο σημαντικό.



 

Αυτή τη στιγμή είστε μόνο στη Λεμεσό, υπάρχουν σκέψεις για επέκταση σε άλλες πόλεις; 

Ναι, είναι κάτι που το σκεφτόμαστε, αλλά όχι άμεσα.









Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Μπορούν να μας βρουν μέσω της ιστοσελίδας www.lifemotions.com.cy και να επικοινωνήσουν μαζί μας, είτε μέσω του email cms@lifemotions.com.cy ή στο τηλέφωνο 7000 51 01

 



Με ποιο άλλο τρόπο μπορεί κάποιος να «εκμεταλλευτεί» τις υπηρεσίες σας;

Έκτός από τις υπηρεσίες μας, τι οποίες αναφέραμε πιο πάνω, η εταιρία δίνει επίσης την ευκαιρία σε επαγγελματίες να προβληθούν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, μέσω της καμπάνιας «Advertise on us».

Μέσω της καμπάνιας αυτής έχουν το προνόμιο να κυκλοφορεί το λογότυπό τους τυπωμένο στο μπλουζάκι μας, σε όλη τη Λέμεσό και να μπαίνει σε μεγάλους οργανισμούς, μικρές επιχειρήσεις και σπίτια με κάθε παράδοση.





Υπάρχουν συγκεκριμένα ποδήλατα που κάνουν τις μεταφορές ή ο κάθε ένας έχει το δικό του;

Ο κάθε ποδηλάτης έχει το δικό του στυλ και συνήθως ο καθένας προτιμά να κυκλοφορεί με το δικό του ποδήλατο.

Το στυλ των ποδηλάτων που χρησιμοποιούνται συνήθως για ταχυμεταφορές, είναι τα fixed gear. H εταιρία προσφέρει και επιπλέον ποδηλατα που είναι πιο εύχρηστα για κάποια συγκεκριμένα πακέτα.





Τι γίνεται αν συμβεί κάποιο ατύχημα ή κάποιο έντονο φυσικό φαινόμενο την ώρα της μεταφοράς;

Σε περίπτωση ατυχήματος τόσο ο ποδηλάτης όσο και το αντικείμενο μεταφοράς είναι ασφαλισμένα. Οι ποδηλάτες μας είναι έμπειροι και ικανοί ώστε όλες οι μεταφορές παντός καιρού να εκτελούνται ασφαλισμένα με το ποδηλάτο σε ποσοστό 99%.

Σε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε εναλακτικούς τρόπους μεταφοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.                                                                 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ