Η Κύπρος διαδήλωνε υπέρ της λύσης και κάποιοι αντέδρασαν

 Στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά, στη νεκρή ζώνη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η δεύτερη δικοινοτική εκδήλωση με μηνύματα ειρήνης και επανένωσης του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία περισσότερων από 120 οργανώσεων και συντεχνιών από τις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές και παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν εκεί για να συμμετέχουν σε μια ειρηνική εκδήλωση υπέρ της λύσης του Κυπριακού.  

Την ώρα που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζητούν στη Γενεύη για την ίσως πιο κρίσιμη φάση, σε ότι αφορά στην εξέλιξη του Κυπριακού, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν μαζί, χορεύοντας, τραγουδώντας και στέλνοντας ένα έντονο μήνυμα ενότητας μεταξύ των δύο λαών.

Διάφορα πλακάτ και πανό, αλλά και όλοι όσοι ανέβηκαν στη σκηνή, κάλεσαν τους δύο ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των δύο πλευρών, και στις ελπίδες τους για ειρήνη και ενότητα.

Μια εκδήλωση όμως που όπως φαίνεται ενόχλησε μια μερίδα Ελληνοκυπρίων (πάνω-κάτω 30 άτομα), οι οποίοι λίγο πριν τη λήξη της συγκέντρωσης μαζεύτηκαν με κουκούλες, μαύρες σημαίες και πανό στην είσοδο του Λήδρα Πάλας, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, ενίοτε με έντονο τρόπο όπως είπαν κάποιοι που βρέθηκαν στην ειρηνική εκδήλωση υπέρ της λύσης.

Έστω και αργά η αστυνομία κατάφερε να τους απομακρύνει χωρίς να προκληθούν συγκρούσεις και άλλα δυσάρεστα.

 

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από την ιστοσελίδα CYTODAY και τη σελίδα Cyprus Academic Dialogue - CAD





Χθεσινοβραδινά βίντεο από τις αντιδράσεις, τα οποία ανέβηκαν στα social media


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ