Πόσο καλά μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας;

Ίσως να σου έχει τύχει, ίσως πάλι και όχι. Τι θα έκανες όμως αν γινόσουν μάρτυρας ή είχες σοβαρές ενδείξεις ότι ένα παιδί κακοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο;

 


Article featured image
Article featured image

Θα αντί-ΔΡΟΥΣΕΣ;

Πολλά είναι κατά καιρούς τα περιστατικά που δημοσιοποιούνται και αφορούν κακοποίηση ανηλίκων, είτε σωματικά, είτε λεκτικά. Ήδη τις πρώτες εβδομάδες του 2017 η Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις τριών προσώπων που διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η σιωπή και η ανοχή αποτελούν εργαλεία των «δραστών» για να συνεχίσουν το έργο τους. Πρέπει επιτέλους να αντιδράσεις και να προστατεύσεις κάθε παιδί που τυγχάνει κακοποίησης ή εκμετάλλευσης σε κάθε μορφή.

Η Μονάδα Δημόσιας Ασφάλειας & Υγείας του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης ενημερωτικής προσπάθειας, που αφορά την ασφάλεια των παιδιών, υπό τον τίτλο «αντέΔΡΑΣΕ… προστάτεψε το», η οποία θα διαρκέσει όλο το 2017.

 



Στόχος η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για την ασφάλεια τους.

Τα παιδιά είναι ευάλωτα σε ατυχήματα, σε ψυχολογική και σωματική βία και είναι καθήκον όλων μας να τα προστατεύσουμε.

Μέσα από το σύνθημα της εκστρατείας γίνεται προσπάθεια κατάργησης της απάθειας μπροστά σε ένα περιστατικό βίας απέναντι σε παιδί. Το πρώτο μέρος της εκστρατείας αφορά την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας απέναντι σε ένα παιδί.







«Την επόμενη φορά λοιπόν… μην μείνεις απαθής… αντεΔΡΑΣΕ και προστάτεψε το!»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ