15λεπτα διαλείμματα αυτοϊκανοποίησης στη δουλειά προτείνουν ψυχολόγοι

Εσύ πώς χαλαρώνεις στον εργασιακό χώρο; 

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσαν στον εαυτό τους επιστήμονες-ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Nottingham, με την απάντηση να έρχεται από τους ίδιους, κάνοντας μια μάλλον περίεργη πρόταση.

Όπως υποστηρίζουν, από τον καιρό που απαγορεύτηκε το κάπνισμα στον εργασιακό χώρο, πολλοί είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν βρίσκουν πλέον έναν ικανοποιητικό τρόπο για να χαλαρώνουν από την ένταση και την πίεση της δουλειάς, έστω και για λίγα λεπτά.

Και αφού δεν πρόκειται να επιτραπεί ξανά το κάπνισμα, το οποίο είναι μια κακή και βλαβερή συνήθεια ούτως ή αλλιώς, ι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου στο Nottingham προτείνουν εναλλακτικά 15λεπτα διαλείμματα αυτοϊκανοποίησης.

Όχι, δεν είναι αστείο. Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωμάτευση τους, μια τέτοια μέθοδος θα οδηγήσει στη μείωση της επιθετικότητας, την αύξηση της παραγωγικότητας και σε καλύτερη διάθεση.

Από την άλλη βέβαια προειδοποίησε πώς σε περιπτώσεις που κάποιος δεν  καταφέρει να έρθει σε οργασμό ή καθυστερήσει, είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σε επιθετικά ξεσπάσματα.

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν εφαρμοζόταν μια τέτοια τακτική και στις δικές μας εταιρείες στην Κύπρο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ