Αποσύρουν αντρικές μπότες που αφήνουν αποτύπωμα σε σχήμα σβάστικας

«Δεν έπρεπε ποτέ να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που προωθεί το μίσος. Δεν προωθούμε το μίσος στην εταιρεία μας».

 


Article featured image
Article featured image

Με αυτή την απολογία, μια εταιρεία παπουτσιών στην Καλιφόρνια αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά συγκεκριμένη παρτίδα με αντρικές μπότες, έπειτα από καταγγελία πελάτη της, ο οποίος ανακάλυψε ότι η σόλα στο κάτω μέρος της μπότας, άφηνε ένα μικρό ίχνος που σχημάτιζε την ναζιστική σβάστικα στο κάθε πάτημα της.

Το θέμα έγινε viral, όταν ο συγκεκριμένος πελάτης ανέβασε στο Reddit, φωτογραφίες με την μπότα και το αποτύπωμα που αφήνει. Η Conal International Trading Co, η κατασκευάστρια εταιρεία, απολογήθηκε αμέσως δημόσια και απέσυρε το παπούτσι από την αγορά.

Η εταιρία παράλληλα εξήγησε πώς το συγκεκριμένο προϊόν διανεμήθηκε μόνο εντός της χώρας, ενώ όπως φαίνεται το λάθος προήλθε από τα εργοστάσια στην Κίνα που φτιάχνουν τις μπότες.

 



«Δεν πρόκειται να πουλήσουμε σε κανέναν αυτές τις μπότες που αφήνουν τέτοιο αποτύπωμα».

Η ανάρτηση με τις φωτογραφίες και το αποτύπωμα της σβάστικας στο χιόνι, προβλήθηκε για περισσότερες από 2 εκατομμύρια, ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες που ανέβασαν χιουμοριστικά και πολλές φορές κακόγουστα αστεία και λογοπαίγνια για τα θύματα των Ναζί και τα εγκλήματα τους.

Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα και το γεγονός, ότι θέση πήρε και το διάσημο site των Νεοναζί – Daily Stormer, οι οποίοι χαρακτήρισαν το προϊόν ως απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε άντρα.  

 

*Με πληροφορίες από το BBC


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ