Κυπριακό app σε βοηθά να περιηγηθείς στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού

Όλα τα χωριά στα κατεχόμενα έχουν μετονομαστεί από τις κατοχικές Αρχές, σε βαθμό που κάποιοι εκτοπισθέντες, ιδιαίτερα οι πιο νεαροί πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς, δυσκολεύονται να τα βρουν στο πλαίσιο της περιήγησής τους στο βόρειο τμήμα του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Στο Ριζοκάρπασο, πλέον, υπάρχει μια ταμπέλα με την ονομασία Dipkarpaz, στα Πάναγρα έδωσαν το όνομα Geçitköy, ενώ την Ομορφίτα την ονόμασαν Küçük Kaymaklı. Αυτό συμβαίνει με όλα τα κατεχόμενα χωριά.

Το κυπριακό application «Cypriot Villages», το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Ekkotek Ltd που εδρεύει στη Λευκωσία, βοηθά Κύπριους, αλλά και τουρίστες να βρουν ευκολά το χωριό που ψάχνουν.

Όπως αναγράφεται στις πληροφορίες του app, η εφαρμογή αναπτύχθηκε για να βοηθά κυρίως τους Κύπριους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται το βόρειο τμήμα της Κύπρου να βρουν ένα συγκεκριμένο χωριό που μπορεί να ψάχνουν, καθώς μετά την τουρκική εισβολή του 1974, οι τουρκικές Αρχές έχουν αλλάξει τα ονόματα όλων των χωριών, αλλά και όλων των τοπωνύμιων

Η εφαρμογή διευκολύνει Κύπριους και τουρίστες να περιηγηθούν στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, βρίσκοντας όλες τις ονομασίες που έχουν σήμερα τα χωριά.

 



Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις το χωριό που θέλεις και το application θα σου εμφανίσει αμέσως το όνομα που έχει σήμερα το χωριό. 

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ