6 χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας

Πότε η τελευταία ημερομηνία για εμπρόθεσμη ανανέωση, πότε θα ξεκινήσουν να «γράφουν», πως μπορώ να την ανανεώσω και άλλα χρήσιμα πράγματα που όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε σχετικά με την άδεια κυκλοφορίας.

 


Article featured image
Article featured image


  1. Φέτος, δεν θα υπάρχει μόνο δυνατότητα για πληρωμή εξαμήνου και 12μήνου αλλά και για μικρότερες περιόδους. Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών.

  2. Φρόντισε για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος σου έγκαιρα και μην περιμένεις τις τελευταίες μέρες, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.

  3. Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας χωρίς επιβάρυνση είναι το Σάββατο 11/3/2017. Με βάση την νομοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

  4. Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει την Κυριακή 12/3/2017 και από την ημερομηνία αυτή η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

  5. Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει Πιστοποιητικό Καταλληλότητας (MOT) σε ισχύ, αλλά και Ασφάλεια.

  6. Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy, σε Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, σε εμπορικές Τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.



Κεντρική φωτογραφία: Γρηγόριος Μασούρας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ