Τι κάνουμε όταν βρούμε χτυπημένο ή νεκρό ζώο στον δρόμο;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει αρκετές φορές να δεις χτυπημένο ζώο στον δρόμο ή ακόμη και νεκρό. Τι έκανες;

 


Article featured image
Article featured image

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αδιαφορήσουν, αφήνοντας το χτυπημένο αδέσποτο εκεί όπου το βρήκαν, αφού πιστεύουν πως άμα το μεταφέρουν σε κάποιον κτηνίατρο για να το περιθάλψει, θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι το κόστος.

Η CITY επικοινώνησε με το Δήμο Στροβόλου, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Κύπρου, για να μας καθοδηγήσουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που βρούμε νεκρό ή κτυπημένο κάποιο αδέσποτο.


Ο δημότης δεν χρειάζεται να πληρώσει ούτε σεντ σε περίπτωση που θα «σώσει» κάποιο αδέσποτο.


Μιλήσαμε με τον Προϊστάμενο των Κλάδων Δημόσιας Υγείας και Καθαριότητας, Γιώργο Πολυκάρπου ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως ο δημότης δεν χρειάζεται να πληρώσει ούτε σεντ σε περίπτωση που «σώσει» κάποιο αδέσποτο, καθώς όλο το κόστος για την περίθαλψή του θα το καλύψει ο Δήμος. 

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αν βρεις κτυπημένο κάποιο ζώο στον δρόμο, πρέπει να τηλεφωνήσεις αμέσως στο Δήμο (σ.σ. Στροβόλου στην προκειμένη περίπτωση), στο τηλέφωνο 99643044, το οποίο λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 22.00, για να ενημερώσεις για το περιστατικό. Έπειτα, αν το ζώο είναι σε κίνδυνο μπορείς να το μεταφέρεις στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική που θα βρεις και ο δήμος θα πληρώσει για την περίθαλψή του όποιο και να είναι το κόστος.

Σε περίπτωση που βρεις κάποιο ζώο νεκρό, πρέπει να τηλεφωνήσεις και πάλι στον ίδιο αριθμό. Συνεργείο του δήμου θα μεταβεί στην περιοχή, θα μαζέψει το νεκρό ζώο και θα το μεταφέρει στην εταιρεία Sigan, η οποία είναι αδειοδοτημένη από τα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία και αναλαμβάνει την περισυλλογή νεκρών ζώων και την αποτέφρωσή τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ