Μια Κύπρια επιστήμονας στη λίστα του Forbes «30 under 30»

Ως ένα από τα πιο υποσχόμενα μυαλά στον τομέα της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, και ως μια από τις επιστήμονες που αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στο ενεργειακό μέλλον, χαρακτηρίστηκε από την ομάδα του περιοδικού Forbes, η Κύπρια Χριστίνα Καραπατάκη.

 


Article featured image
Article featured image

Η Χριστίνα βρέθηκε για το 2017, στη λίστα της Forbes με τους «30 κάτω των 30», μια διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας, που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των επιστημών, επιχειρηματιών και διαφόρων άλλων επαγγελματιών.

Απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, το 2010 και κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα των επιστημών στο MIT στην Αμερική, η Χριστίνα τα τελευταία χρόνια ζει στο Χιούστον του Τέξας και εργάζεται στην Schlumberger, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο, ως διευθύντρια επενδύσεων κεφαλαίων και χρηματοδότησης αναπτυσσόμενων εταιρειών.  

Τα τελευταία χρόνια, έχει επενδύσει γύρω στα 9.000.000 δολάρια σε 10 χρηματοδοτήσεις εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Nantero, Onapsis, 908 Devices και Naturafrac.

 



«Την συγχαίρουμε για την επιτυχία της, και για την ανάδειξη της από το Forbes, ως μια από της πολλά υποσχόμενες νέες γυναίκες σε θέματα ενέργειας», γράφει στο site του το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Παθιασμένη με τις νέες τεχνολογίες, η Χριστίνα αγαπά να εφαρμόζει και να χρησιμοποιεί καινοτόμες ιδέες, μετατρέποντας της σε εμπορικά επιτυχημένα προϊόντα.

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες start up εταιρείες, αλλά και διεθνής κολοσσούς στους τομείς της ενέργειας και των φυσικών πόρων.

 



Πριν αναλάβει το πόστο της στην Schlumberger και λίγο αφότου ολοκλήρωσε το μάστερ της στο MIT, η Χριστίνα έκανε πρακτική για 6 μήνες στην εταιρεία Venrock, ένα χρηματοοικονομικό group το οποίο μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Rockefeller.

Πέραν όμως των πολλών και ποικίλων επαγγελματικών της υποχρεώσεων, η Χριστίνα αγαπά πολύ να ταξιδεύει και να εξερευνά τον κόσμο, ενώ όποτε της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της, επισκέπτεται την Κύπρο και την γεννέτειρα της, την Λάρνακα, όπου λατρεύει να περνά χρόνο ψαρεύοντας, όπως αναφέρει σε συνέντευξη της στο globalcorporateventuring.com.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ