Τα Starbucks «χτυπούν» τον Τράμπ προσλαμβάνοντας 10.000 πρόσφυγες

Στον απόηχο των δηλώσεων Τράμπ, και μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που ξέσπασαν για το διάταγμα απαγόρευσης εισόδους σε μουσουλμάνους, η διεθνής αλυσίδα Starbucks, έρχεται να απαντήσει στην απόφαση του νέου προέδρου της Αμερικής.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Αμερικής λοιπόν, έδειξε την αντίθεση του στην απόφαση Τράμπ, ανακοινώνοντας πώς θα προσλάβει στην εταιρεία του (Starbucks), 10.000 πρόσφυγες, σε διάστημα 5 χρόνων.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς, το σχέδιο αυτό θα ξεκινήσει μεν από την Αμερική, θα επεκταθεί παρόλα αυτά σε όσες χώρες λειτουργούν καταστήματα Starbucks.

Για τις ΗΠΑ ανέφερε πως θα δοθεί έμφαση και στην πρόσληψη μεταναστών που έχουν υπηρετήσει με τα στρατεύματα των ΗΠΑ ως διερμηνείς και ως προσωπικό υποστήριξης.

Φανατικός υποστηρικτής της Χίλαρι, ο Σουλτς κατά καιρούς έκανε δημόσια κριτική στον Τράμπ για τις θέσεις του. Έτσι και αυτή τη φορά πέραν των προσλήψεων, η εταιρεία ανακοίνωσε πώς θα παρέχει στήριξη και ασφάλεια υγείας σε καλλιεργητές καφέ στο Μεξικό και επιλέξιμους εργαζομένους, αν ο νόμος της υγειονομικής περίθαλψης καταργηθεί.  

Τέλος έκανε ξεκάθαρο πώς θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια για να αναζητηθούν ευκαιρίες για εκείνους που προσπαθούν να ξεφύγουν τον πόλεμο, τη βία, τις διώξεις και τις διακρίσεις. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ