Κυκλοφορεί ακατάλληλο παιδικό κράνος στην αγορά

Το συγκεκριμένο προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού λόγω ανεπαρκούς αντίστασης του προϊόντος σε κρούσεις, ενώ η μπούκλα του συστήματος πρόσδεσης ανοίγει πολύ εύκολα.

 


Article featured image
Article featured image

Την δημοσιοποίηση έκανε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με πληροφορίες που προέκυψαν μέσω του τμήματος  Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην αγορά της Ένωσης κυκλοφορεί παιδικό κράνος για παιχνίδι, κινεζικής προέλευσης με την εμπορική επωνυμία Toronto και τύπο/αριθμό «Play helmet 215», το οποίο εντοπίστηκε στην Φινλανδία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η αρμόδια αρχή της Φινλανδίας απαίτησε την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες με κωδικό A12/0081/17 (4η εβδομάδα) στην ιστοσελίδα του RAPEX.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το πιο πάνω προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405618.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ