ΠΑΣΥΔΥ και φιλανθρωπία: Πρώτα αποκόπτουμε και μετά ενημερώνουμε

Αποκοπή τριών ευρώ από τον μισθό τους παρατήρησαν τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων αυτό τον μήνα και όσοι το πρόσεξαν αναρωτήθηκαν «Γιατί;».

 


Article featured image
Article featured image

«Βοήθεια» ήταν η αναγραφόμενη περιγραφή στην κατάσταση μισθοδοσίας και για όλους όσοι επικοινώνησαν με την οργάνωση, η απάντηση ήταν πως επρόκειτο για αποκοπή που αφορούσε σε βοήθεια δύο οικογενειών –μελών της ΠΑΣΥΔΥ. Ακολούθως στάλθηκε εγκύκλιος που ενημέρωνε τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ για τις δύο οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, και την απόφαση της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ να στηρίξει διακριτικά τις οικογένειες αυτές. Επιπλέον, ζητήθηκε από τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, μέσω της επιστολής που στάλθηκε εκ των υστέρων, σε περίπτωση που διαφωνούν με την αποκοπή, να επικοινωνήσουν με την ΠΑΣΥΔΥ για να τους επιστραφούν τα τρία ευρώ.

 



 

Κατ’ αρχάς να καταγραφεί πως η εν λόγω δημοσίευση και το σχόλιο δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την κατάσταση ως έχει στις δύο οικογένειες που αναφέρονται. Η εν λόγω δημοσιοποίηση του κατά τα άλλα ευκαταφρόνητου αποκοπέντος ποσού, αφορά σε μία αυθαίρετη απόφαση που πάρθηκε από την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και μία αποκοπή η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την εκ των προτέρων συναίνεση των υπαλλήλων.

 



Κατά καιρούς οι υπάλληλοι της ΠΑΣΥΔΥ λαμβάνουν εγκυκλίους που αφορούν σε αποκοπές για οικονομική στήριξη συναδέλφων τους αλλά πρώτα τους ζητείται να υπογράψουν.  

Αμφισβητούμε έστω και ένας υπάλληλος να σήκωσε το τηλέφωνο και να ζήτησε τα τρία του ευρώ πίσω. Εξάλλου, θα ήταν απάνθρωπο να το κάνει αυτό διαβάζοντας την εν λόγω εγκύκλιο και τα περιστατικά που αναφέρονται. Αλλά... σε ποιες περιπτώσεις δικαιούσαι -χωρίς πρώτα να ενημερώσεις τον λόγο που αποκόπτεις από κάποιον χρήματα και χωρίς αυτός να γνωρίζει με ποια κριτήρια αποφάσισες να τα αποκόψεις- να πάρεις έστω και ένα σεντ από τον μισθό του; 

Με λίγα λόγια, σε ποιες περιπτώσεις δικαιούσαι να μαζέψεις ένα καθόλου ευκαταφρόνητο συνολικά ποσό, αν λάβουμε υπόψη τις χιλιάδες των μελών της ΠΑΣΥΔΥ, και να το διαθέσεις εκεί που έκρινες εσύ ότι πρέπει να δοθεί;

Η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων, ως μία απ’ τις ηγετικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, όπως και κάθε άλλη οργάνωση ή και εταιρία, οφείλει να ενημερώνει εκ των προτέρων για τις φιλανθρωπικές της κινήσεις τους υπαλλήλους της πριν από την κάθε αποκοπή η οποία και πρέπει να θεωρείται εθελοντική.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ