Ένα Μουσείο Παραμυθιού ανοίγει στην Λευκωσία

Στον αριθμό 32 της οδού Γρανικού, μέσα σ’ ένα καλαίσθητο διατηρητέο κτίριο, βρήκαν τον χώρο τους και έσμιξαν παραμυθένιες ιστορίες, θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις. Η όμορφη περιοχή της Πύλη Πάφου έχει την τύχη να φιλοξενεί το νεοσύστατο Μουσείο Παραμυθιού, το οποίο στεγάζεται μέσα σ’ ένα πρωτότυπο, διαδραστικό και άκρως δημιουργικό χώρο.

 


Article featured image
Article featured image

Μουσειογράφοι, ερευνητές, επιστημονικοί και καλλιτεχνικοί σύμβουλοι, μουσειοπαιδαγωγοί και θεατροπαιδαγωγοί, ένωσαν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός χώρου που, μέσα από τα εκθέματα και τις δράσεις του, προκαλεί τον επισκέπτη σ’ ένα ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. 

Με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς που εμπεριέχει κάθε ενδιαφέρουσα ιστορία, το Μουσείο Παραμυθιού φιλοδοξεί να εμπνεύσει ανθρώπους όλων των ηλικιών οδηγώντας τους στα ταξίδια της παράδοσης, της ανθρώπινης ψυχής και της ίδιας της ζωής.

Έργα τέχνης βασισμένα σε παραμύθια, σπάνια βιβλία, γνωστά και άγνωστα παραμύθια, θεματικές εκθέσεις, μουσικές εμπνευσμένες ή γραμμένες για παραμύθια, αποτελούν τον κεντρικό θεματικό πυρήνα του μουσείου το οποίο θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε οικογένειες και παιδιά. Επιπλέον, στο Μουσείο Παραμυθιού, θα πραγματοποιούνται ερευνητικά και θεραπευτικά προγράμματα με κέντρο βάρους πάντα το παραμύθι. 



Ως προέκταση των εργασιών του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, η συστημική προσέγγιση θα διέπει όλες τις δράσεις του Μουσείου Παραμυθιού που ανοίγει επίσημα τις πύλες τους αυτό τον μήνα στην Λευκωσία.

*Τα εγκαίνια του Μουσείου Παραμυθιού θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής στις 23 Φεβρουαρίου και 19:00.

Μουσείο Παραμυθιού

Γρανικού 32, περιοχή Πύλης Πάφου

Λευκωσία

 22 376522


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ