Ο Κυπραίος ο τιμωρός, ο Ζορρό, ο Σούπερμαν

Τα πιο κάτω μπορεί να μην σε αφορούν. Μπορεί το μυαλό σου να κόβει και να μην μπήκες στην ανόητη διαδικασία να κάνεις παρόμοιου τύπου upload ή sharing. Απευθύνεται όμως σε όλους όσοι έχουν έναν υπολογιστή, ένα κινητό και μία πρίζα στο σπίτι τους.

 


Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ημέρες η κυπριακή κοινωνία έχει ενημερωθεί για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εννιάχρονου κοριτσιού, με κύριους υπόπτους την μητέρα της ανήλικης και τον σύντροφό της.

Καθώς η εν λόγω υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, κάποιοι που διαθέτουν υπολογιστή, κινητό και πρίζα, αποφάσισαν να πάρουν την δικαιοσύνη στα χέρια τους, δημοσιοποιώντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες της μητέρας της ανήλικης. Αποφάσισαν να την λιθοβολήσουν… ηλεκτρονικά, γιατί έτσι γίνονται οι «σωστές» δουλειές. Γιατί οι εν λόγω κύριοι του scrolling και του mouse, την είδαν τιμωροί, Ζορρό και Σούπερμαν. Γιατί, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, πέραν του διαδικτυακού αυθορμητισμού που τους πήρε και τους σήκωσε, δεν σκέφτηκαν ότι με αυτό τον τρόπο στιγματίζουν το ίδιο το παιδί.

Στον μεγάλο, και έτοιμο να χωρέσει τους πάντες, καφενέ του διαδικτύου καλό είναι να συμμαζευτούμε λιγάκι. Να διπλώσουμε την μπέρτα του Σούπερμαν και να σκεφτόμαστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η αυθαίρετη και αυθόρμητη δημοσιοποίηση τέτοιου υλικού.   

*Για να μην μπεις κι εσύ στην λίστα των ξεφτιλισμένων διαδικτυακών τιμωρών, τα περιστατικά αυτά καλό είναι να τα καταγγέλλεις στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ