«Είμαι gay. Είμαι από Αλβανία. Είμαι πρόσφυγας. Δεν έχω θυμό, μόνο βαθιά λύπη»

Πώς με αντιμετωπίζεις; Πώς μου συμπεριφέρεσαι; Τι νιώθεις για μένα;

 


Article featured image
Article featured image

Είναι πλέον μια στενάχωρη διαπίστωση όταν λέμε πώς ο πλανήτης τον 21ο αιώνα έχει κυριευτεί ξανά με μίσος, απέχθεια, εσωστρέφεια, ρατσισμό και βία.

Ακροδεξιά κινήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ρητορικές μίσους μας βομβαρδίζουν καθημερινά από άτομα που έχουν βήμα και «κύρος», ενώ ο φόβος για το αύριο και το μέλλον μεγαλώνει συνεχώς.

Πώς μπορεί είσαι εσύ καλύτερος από έναν gay, έναν Αλβανό, ένα πρόσφυγα, έναν εργάτη; Πώς;

Η παρουσιάστρια και youtuber Μαίρη Συναντσάκη, αποτελεί μια περίπτωση ανθρώπου που εκτίθεται δημόσια, και δεν φοβάται να πει τη ανοιχτά τη γνώμη της και να στηρίξει τα όσα πιστεύει, έστω κι αν αυτά μπορεί να έχουν προσωπικό και επαγγελματικό κόστος για την ίδια.

Αυτή τη φορά όπως αναφέρει η ίδια στο κανάλι της στο youtube, το οποίο αυτή τη στιγμή μετρά περισσότερους από 121 χιλ. subscribers, ήθελε να κάνει κάτι το οποίο σκεφτόταν πολλή καιρό και το επεξεργαζόταν.

Αφορμή στάθηκαν κάποιες πρόσφατες ομοφοβικές δηλώσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, οι επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε δημοτικό στο Πέραμα που δέχτηκε προσφυγόπουλα, αλλά και mail που έλαβε η ίδια από ακόλουθους της, μέσα στα οποία εξομολογούνταν, την καταπίεση και τον φόβο που βιώνουν στις κοινωνίες που ζουν, επειδή έχουν άλλη σεξουαλική ταυτότητα από την «φυσιολογική».

Το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, ανέβηκε μόλις χθες και ήδη έχει γίνει viral με 327,239 views (μέχρι στιγμής) και 4,526 σχόλια τα οποία επιδοκιμάζουν, αποδοκιμάζουν και βρίζουν.

 


Δεν γίνεται να είσαι φιλεύσπλαχνος πατέρας και να είσαι ρατσιστής. Δεν ξέρεις πώς να αγαπάς. Δεν γίνεται να είσαι καλός φίλος και να είσαι ομοφοβικός. Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αποδοχή και κατανόηση.


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ