Εσύ ξέρεις ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσεις αν κερδίσεις το Τζοκερ;

Όλοι το έχουμε φανταστεί και όλοι έχουμε κάνει όνειρα πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματα από τα κέρδη μας, αν πάρουμε τα εκατομμύρια στο Τζόκερ.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια εποχή άλλωστε που όλα έχουν κόστος και τίμημα τουλάχιστον το να ονειρευόμαστε είναι αν μη τι άλλο αφορολόγητο. Κάθε φορά λοιπόν που συμπληρώνεις το δελτίο και από μέσα σου παρακαλάς να είναι αυτοί οι τυχεροί αριθμοί της κληρωτίδας, στο μυαλό σου ήδη έχει σχεδιάσει τα επόμενα 10 χρόνια ζωή σου ως εκατομμυριούχος.

Αν τελικά είσαι ο τυχερός (που σου το εύχομαι), και κερδίσεις τα εκατομμύρια, ξέρεις πώς θα τα πάρεις και από πού; Ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσεις μέχρι να φτάσουν τα χρήματα στον λογαριασμό σου και πόσα απ’ αυτά δικαιούται να σου πάρει το κράτος;

Επικοινωνήσαμε με τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, και τους κάναμε όλες εκείνες τις μικρές, αλλά πολύ σημαντικές απορίες που έχουμε όλοι σχετικά με τα κέρδη μας (;) από το Τζόκερ, αλλά και από άλλα παιχνίδια της ΟΠΑΠ.

 

Όταν κάποιος κερδίσει στο Τζόκερ, που απευθύνεται για να παραλάβει τα κέρδη του, που το αναφέρει;

Συνήθως οι μεγάλοι τυχεροί επικοινωνούν με τα γραφεία της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ για επιβεβαίωση της επιτυχίας του ποσού που κερδίζουν, αλλά και για ενημέρωση όσον αφορά στη διαδικασία είσπραξης.

 

Δεν πρέπει να επισκεφθούν πρώτα το πρακτορείο που έπαιξαν το δελτίο;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο το κερδισμένο δελτίο να εξαργυρωθεί στο πρακτορείο όπου παίχτηκε, αλλά ούτε και να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου για τον νικητή. Ειδικά όταν μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσά.

 

Πώς εξαργυρώνω το δελτίο και με ποιο τρόπο παραλαμβάνω τα χρήματα;

Η εξαργύρωση των κερδών πραγματοποιείται με την προσκόμιση του αποδεικτικού συμμετοχής, σε οποιοδήποτε από τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, μέχρι του ποσού των €1.500.

Για κέρδη  από €1.501- €50.000, ο τυχερός πρέπει να επισκεφθεί οποιοδήποτε πρακτορείο της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ώστε μέσω της τερματικής μηχανής να εκδοθεί η αίτηση πληρωμής προς τράπεζα.

Την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την έκδοση της αίτησης πληρωμής, ο τυχερός μπορεί να εξαργυρώσει το κέρδος του, προσκομίζοντας το αποδεικτικό συμμετοχής και την αίτηση πληρωμής, σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Για κέρδη €50.001 και άνω, ο τυχερός θα πρέπει να παρουσιαστεί στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ προσκομίζοντας το αποδεικτικό συμμετοχής, δελτίο ταυτότητας και τα στοιχεία του  τραπεζικού του λογαριασμού με την πληρωμή να γίνεται αποκλειστικά με έμβασμα.

 

Υπάρχει ημερομηνία λήξης, ένα χρονικό περιθώριο εξαργύρωσης του δελτίου;

Φυσικά, μέχρι 3 μήνες. Μετά την πάροδο των 3 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της κλήρωσης, παύει η αξίωση είσπραξης οποιουδήποτε κέρδους.

 

Πόση είναι η φορολογία επί των κερδών;

Μέχρι το ποσό των €5.000 τα κέρδη είναι αφορολόγητα. Από €5.000 και άνω, επιβάλλεται φορολογία ύψους 20%.

 

Πώς εξασφαλίζεται η ανωνυμία του νικητή;

Από τον ίδιο τον νικητή. Αν ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, τότε η εταιρία το σέβεται και δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του.

 

Οι νικητές συνήθως έρχονται μόνοι τους ή με την οικογένεια τους;

Τον τυχερό συνοδεύουν συνήθως μέλη της οικογένειας του και ο πράκτορας που παίχτηκε το τυχερό δελτίο στην επιχείρηση του.

 

Οι νικητές κερνάνε κάτι, ή φεύγουν μόνο με τα χρήματα;

Συνήθως είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός που ξεχνιέται  το κέρασμα! Την τελευταία φορά βέβαια που είχαμε μεγάλο νικητή, τον Δεκέμβρη του 2016, μας έστειλε γλυκά στα κεντρικά γραφεία.

 

Τι ποσοστό κερδών έχουμε στην Κύπρο από το Τζόκερ;

Αρκετά μεγάλο, και πέρνα απ’ όσο δικαιούμαστε βάσει στατιστικών.

 

Μεγάλες επιτυχίες Τζοκερ στην Κύπρο



Ισχύουν οι ίδιες διαδικασίες και για τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια της ΟΠΑΠ;

Η διαδικασία εξαργύρωσης κερδών είναι ίδια για όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, ναι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ