Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει

Article featured image
Article featured image

Ατέλειωτο μοιάζει το ταξίδι του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης», το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Πειραιά και ακόμα δεν έχει φτάσει στο λιμάνι της Ρόδου που είναι ο τελικός του προορισμός. 

Το πρώτο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Σαντορίνης, περίπου δύο μίλια από την ακτή.



Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος, τελικά αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης  με 78 επιβάτες, 11 φορτηγά, 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του. 

Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Κάσου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου. Στην Κάσο επρόκειτο να αποβιβασθούν 25 επιβάτες και 6 φορτηγά, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν 6 επιβάτες και ένα φορτηγό όχημα.

Τελικά, λόγω καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε στην Κάρπαθο ούτε στο Διαφάνι, όπου επρόκειτο να αποβιβαστούν 12 επιβάτες και να επιβιβαστούν εννέα.



Το πλοίο συνεχίζει προς Χάλκη και Ρόδο.

 


Πηγή: Το Βήμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ