Μάθαμε πόσα «παίρνει» η ΟΠΑΠ από τις εισπράξεις του ΤΖΟΚΕΡ

Κατά καιρούς ακούμε πολλά και διάφορα σχετικά με τα πόσα παίρνει η εταιρεία ΟΠΑΠ από τα χρήματα που παίζονται εβδομαδιαίως, σε τυχερά παιχνίδια και κυρίως σε δελτία ΤΖΟΚΕΡ, αφού εκεί σημειώνονται τα μεγαλύτερα κέρδη.

 


Article featured image
Article featured image

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ;

 

Το ΤΖΟΚΕΡ αποτελεί το πιο δημοφιλές παιγνίδι της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, σχεδόν από την πρώτη φορά που παίχτηκε στις 16 Νοεμβρίου 1997.

Πρόσφατα η CITY ήρθε σε επικοινωνία με την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, επιχειρώντας να μάθει, πώς και με ποιο τρόπο μπορεί να πάρει τα κέρδη του κάποιος που βρήκε τους τυχερούς αριθμούς τους ΤΖΟΚΕΡ. Παράλληλα, θελήσαμε να λύσουμε και μια άλλη απορία που είχαμε, το πώς δηλαδή διανέμονται τα (πολύ μεγάλα) ποσά που παίζονται καθημερινά στα πρακτορεία από και προς την εταιρεία, ενώ ενημερωθήκαμε και το πώς διανέμονται τα κέρδη ανά κατηγορία επιτυχιών.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, το ΤΖΟΚΕΡ μοιράζει 16 εκατομμύρια ευρώ, και μάλλον είναι καλό να ξέρεις τι «παίζει» από πίσω.

 

Η τιμή της στήλης κοστίζει €0,50 

Το ΤΖΟΚΕΡ προσφέρει 8 τρόπους να κερδίσει κάποιος ανάλογα με το πόσοι αριθμοί από αυτούς που κληρώθηκαν, συμφωνούν με τους 5+1 αριθμούς που ο παίκτης έχει επιλέξει.

Τα κέρδη στις κατηγόριες «5+1» και «5», εξαρτώνται από τις στήλες που συγκεντρώθηκαν, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι προκαθορισμένα.

Όταν δεν υπάρχουν νικητές σε οποιαδήποτε από τις δύο πρώτες κατηγορίες επιτυχιών, τότε το ποσό που αντιστοιχεί στην κατηγορία αυτή μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση και προστίθεται στο ποσό που μοιράζει η ίδια κατηγορία (ΤΖΑΚ-ΠΟΤ).

 

Κέρδη ανά κατηγορία επιτυχιών

Το συνολικό ποσό που διατίθεται ως κέρδος στις στήλες με επιτυχία πρώτης κατηγορίας (5+1), ανέρχεται σε ποσοστό 19.90% επί των ακαθάριστων εισπράξεων κάθε κλήρωσης και κατανέμεται ισόποσα στις επιτυχίες της κατηγορίας αυτής.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται ως κέρδος στις επιτυχίες της δεύτερης κατηγορίας (5), ανέρχεται σε ποσοστό 8.85% επί των ακαθάριστων εισπράξεων κάθε κλήρωσης και κατανέμεται ισόποσα στις επιτυχίες της κατηγορίας αυτής.

Οι υπόλοιπες 6 κατηγορίες έχουν προκαθορισμένα κέρδη και ως βάση υπολογισμού των 6 αυτών κατηγοριών, για κάθε κλήρωση, λαμβάνεται υπόψη ποσοστό μέχρι 21.25% επί των ακαθάριστων εισπράξεων του παιγνιδιού.

 

Όσον αφορά στην κατανομή των εισπράξεων:

Ποσοστό 12% επί των ακαθάριστων εισπράξεων διανέμεται στους πράκτορες σαν προμήθεια.

Ποσοστό 19% επί των ακαθάριστων εισπράξεων αποδίδεται στο πάγιο ταμείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος μέρος των εισπράξεων διατίθεται για σκοπούς χορηγιών, διαφήμισης,  καθώς και για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων της εταιρείας.

Οι παίκτες έχουν πληθώρα επιλογών, είτε μέσω απλών συμμετοχών, είτε μέσω συστημάτων (πλήρη ή τυποποιημένα). Η πιθανότητα για εύρεση επιτυχίας πρώτης κατηγορίας (5+1) είναι: 1/24.435.180.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ