Η άνοδος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

«Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έπαιξε τεράστιο ρόλο στη δημιουργία της Ανεξάρτητης Κύπρου. Έχοντας μια ταπεινή καταγωγή, και ένα συνδυασμό δεξιοτήτων, φιλοδοξίας, ευφυΐας και τύχης, έγινε ο θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του ελληνοκυπριακού λαού».

 


Article featured image
Article featured image

Ο καθηγητής Ιστορίας Wally Oppenheim μετά την επιτυχία της διάλεξης με θέμα «Η άνοδος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου», την επαναλαμβάνει την Τετάρτη, 8 Μαρτίου στις 7μ.μ.

 

O Wally Oppenheim αναφέρεται στο τι θα παρουσιάσει στην διάλεξη:

«Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έπαιξε τεράστιο ρόλο στη δημιουργία της Ανεξάρτητης Κύπρου. Έχοντας μια ταπεινή καταγωγή, και ένα συνδυασμό δεξιοτήτων, φιλοδοξίας, ευφυΐας και τύχης, έγινε ο θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του ελληνοκυπριακού λαού. Η διάλεξη θα καλύψει την άνοδό του στην εξουσία, μέχρι την εκλογή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1959, τις φημολογούμενες σχέσεις του με τον συνταγματάρχη Γρίβα και την ΕΟΚΑ, τα λάθη των βρετανικών αρχών και γιατί στο τέλος ο Μακάριος επέλεξε την ανεξαρτησία και ένα μη λειτουργικό Σύνταγμα αντί ένωσης με την Ελλάδα. H Κύπρος εξακολουθεί να ζει με την κληρονομιά του - τις επιτυχίες του, αλλά και τα λάθη του. Όλα αυτά δείχνουν ότι η παρουσίαση θα είναι σίγουρα ζωντανή αλλά και μερικές φορές αμφιλεγόμενη».

 



 

Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά, θα διαρκέσει μια ώρα και θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις. Ο Wally Oppenheim είναι συνταξιούχος Καθηγητής Ιστορίας. Είναι υπεύθυνος της Ομάδας της Ιστορίας (History Group) του Paphos Third Age και συχνά γράφει ιστορικά άρθρα για το περιοδικό PALS.



Είσοδος: 5 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2017

Ώρα: Ξεκινά στις 19:00

Τεχνόπολις 20, Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18, Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος

Email: info@technopolis20.com

Τηλέφωνο: 70002420


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ