Η Δήμητρα σε ξεναγεί στη Λεμεσό για 24 ευρώ την ώρα

Είναι αυθόρμητη, εξωστρεφής, κοινωνική και έτοιμη να σε ξεναγήσει σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Μιλάει Ελληνικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Η Δήμητρα θα σε πάει για ψώνια, θα σε βγάλει για ποτό και φαγητό, θα σε μυήσει στην κουλτούρα της πόλης, τον πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη και τέλος θα σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ενδελεχή εικόνα της Λεμεσού.


Article featured image
Article featured image

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της Δήμητρας, στο προφίλ που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα showaround.com. Μαζί με την Δήμητρα όμως θα βρεις ακόμη 218 άτομα που ζουν και μεγαλώνουν στην Κύπρο, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους, και είναι διατεθειμένοι να σε ξεναγήσουν στην πόλη τους και να σου γνωρίσουν την αυθεντική πλευρά του τόπου που ζουν. 

Ακούγεται ενδιαφέρον; Πρόσθεσε σε αυτό και το έξτρα κέρδος που μπορείς να βγάλεις από αυτή την ασχολία, αλλά και τις νέες γνωριμίες που μπορείς να κάνεις και βρήκες την πιο τέλεια part time εργασία.

Αν λοιπόν είσαι τύπος που γουστάρει να ανακαλύπτει τις κρυμμένες γωνιές της πόλης που ζει και δεν περιορίζεται μόνο σε mainstream καφετέριες και club, ενώ σου αρέσει πολύ να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, απ’ όλο τον κόσμο, τότε σου βρήκαμε την κατάλληλη εργασία που μάλιστα πληρώνει (πολύ) καλά.

Τα πράγματα είναι απλά, μπαίνεις στην ιστοσελίδα showaround.com, κάνεις εγγραφή ως ντόπιος, σημειώνοντας τη χώρα και την πόλη που διαμένεις, επιλέγεις το κόστος που θα χρεώνεις ανά ώρα ξενάγησης, και έπειτα περιμένεις τις προσφορές από τους ενδιαφερόμενους.

Είναι στη δική σου ευχέρεια ποια οικονομική προσφορά θα επιλέξεις, όπως και το ποιον θα συναντήσεις. Επίσης το πρόγραμμα ξενάγησης, επαφίεται σε εσένα. Σκοπός σου πρέπει να είναι, ο πελάτης να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο ευχαριστημένος από την ξενάγηση σου, ούτως ώστε η αξιολόγηση σου να είναι υψηλή. Έτσι μπορείς να αυξάνεις το πελατολόγιο σου, αλλά και την χρέωση ανά ώρα.

Μετά το τέλος της ξενάγησης, μπορείς να κάνεις ανάληψης τα χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, ο οποίος θα χρεωθεί ένα ποσό της τάξης του 18% για τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας.


Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας, μόνο να αγαπάς και να ξέρεις την πόλη σου.


Η showaround.com, είναι μια ιδέα που αναπτύχθηκε από την ανάγκη των ιδιοκτητών όταν επισκέπτονται κάποιο μέρος για διακοπές, να μπορούν να το γνωρίσουν από μέσα, και όχι απλά το τουριστικό κομμάτι. Έτσι δημιούργησαν το showaround.com, καλώντας τον κόσμο να αναλάβει χρέη ξεναγού, της ίδιας του της πόλης.

Άλλωστε ποιος μπορεί να σε ξεναγήσει καλύτερα σε ένα μέρος, από κάποιον που ζει και κινείται καθημερινά μέσα σε αυτό; 

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα λειτουργεί σε πάνω από 198 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, και έχει περισσότερους από 75.906 ντόπιους συνεργάτες σε 7217 πόλεις. Η δημοτικότητα της εφαρμογής αυξάνεται συνεχώς όπως αναφέρει η επίσημη  ιστοσελίδα, με το Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Κωνσταντινούπολη και το Βερολίνο να έχουν την υψηλότερη κινητικότητα σε tours.

«Η ανταπόκριση στο showaround είναι εντυπωσιακή. Οι χρήστες σχολιάζουν, την χρηστικότητα του site, τις ευκολίες που τους προσφέρει, αλλά και για πόσο βολικό είναι για κάποιον που θέλει να είναι ταξιδιώτης και όχι τουρίστας».

 

Οι ντόπιοι ξεναγοί της Κύπρου

Όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της σελίδας, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει μεγάλη ανταπόκριση και στην Κύπρο. Ήδη έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή περισσότεροι από 200 ντόπιους ξεναγούς από όλες τις πόλεις, άντρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Οι χρεώσεις πάντως διαφέρουν κατά πολύ από άτομο σε άτομο, αφού μπορείς να βρεις από δωρεάν χρέωση για ξενάγηση μέχρι και 83 ευρώ ανά ώρα.

 

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα των Κύπριων ξεναγών, που θα βρεις στο showaround.com.





Η Δήμητρα σου μαθαίνει τη Λεμεσό με 24 ευρω/ώρα



 

Ο Νότης σε ξεναγεί στην Πάφο για 83 ευρώ/ώρα 



 



Η Ειρήνη θα σου δείξει την Λεμεσό στα καλύτερα της με 6 ευρώ/ώρα



 

Ο Γιάννος σε κυκλοφορεί στην Λευκωσία για 20 ευρώ/ώρα 

 



Ο Ανδρέας θα σου μάθει τη Λεμεσό για 10 ευρώ/ώρα 



 

Η Ήβη θα σε χορέψει στην Πάφο για 36 ευρώ/ώρα 



 





Με τον Πανίκο θα δεις τη Λάρνακα με 9 ευρώ/ώρα



 



Ο Μάρκος θα σε πάει βόλτα στην Αγία Νάπα για 30 ευρώ/ώρα 

 

Με τη Δήμητρα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τη Λεμεσό εντελώς Δωρεάν

 

Ο Χρίστος είναι έτοιμος να σου δείξει την άλλη πλευρά της Λευκωσίας για 83 ευρώ/ώρα 

 

 

*Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη πλέον και σε λογισμικά iOS.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ