Ένας Τ/Κύπριος «τη λέει» στον Ακιντζί για τη σημερινή αποχώρηση από τις συνομιλίες

Κάπου μεταξύ σούβλας, ζιβανίας και μουσικής, ίσως πήρε κάπου το μάτι σας την είδηση ότι ο ηγέτης της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, τελικά αποχώρησε από την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, μη μπορώντας να αποδεχτεί το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

 


Article featured image
Article featured image

Οι αντιδράσεις πολλές και ποικίλες εκατέρωθεν. Για άλλους ζάχαρη στο ψωμί τους, για άλλους μια ακόμη κακή στιγμή που επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα των συνομιλιών και για άλλους μια περίεργη στάση που θολώνει το τοπίο. Μέσα σε όλα αυτά, ξεχωρίσαμε την ανάρτηση του Τουρκοκύπριου Tufan Vudali, ο οποίος κρατάει την ουσία και τη λέει στον Ακκιντζί για την στάση του, αφού σκοπός όλων μας οφείλει να είναι ανάγκη για ένωση και η ειρήνη και όχι να ψάχνουμε αφορμές να σηκωνόμαστε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 

*Γράφει ο Tufan Vudali



«Η σημερινή στάση του Μουσταφά Ακιντζί και η δικαιολογία που προφασίστηκε δεν ήταν καθόλου ορθή. Όπως φαίνεται το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο, είναι πως κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν, όπως σήμερα, μας φταίει η άλλη πλευρά. Αυτός ο αγώνας για ειρήνη και επανένωση του νησιού δεν θα είναι εύκολος και το ξέρουμε. Αν ήταν εύκολος, θα είχε τελειώσει μέχρι τώρα.

Οι διαπραγματεύσεις δεν σταμάτησαν και δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν. Το τι κάνει ο Αναστασιάδης και η ε/κ κοινότητα δεν μας αφορά και δεν πρέπει να μας αφορά. Το τι έγινε στο παρελθόν είναι γραμμένο στην ιστορία και μας θυμίζει γιατί φτάσαμε στο σήμερα. Ψήφισα τον Μουσταφά Ακιντζί, για να φέρει την ειρήνη στο νησί και όχι για να κερδίσει τον τίτλο 'Εγώ είμαι περισσότερο από μια λύση'.  

Πρέπει να βρούμε μια λύση σε όλο αυτό το χάλι, το συντομότερο δυνατόν και να συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον μας, όλοι μαζί. Ακιντζί, αυτή είναι η πραγματική αρετή».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ