Τι γίνεται με το mall της Ανθούπολης;

Που βρίσκονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ημιτελούς και πολλά υποσχόμενου shopping mall και ποιο είναι το ποσό που υπολείπεται;

 


Article featured image
Article featured image

Ένα έργο το οποίο ανήκει στην εταιρεία K. Athienitis Contractors – Developers Public Ltd, και αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο project το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή, έχει παραμείνει στάσιμο τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης ρευστού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Αντωνίου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο inbusinessnews.com χθες 20 Φεβρουαρίου, ο λόγος που υπάρχει αυτή η στασιμότητα τα τελευταία χρόνια είναι ένα ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολείπεται και είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του εμπορικού στην Ανθούπολη.

 



Εντούτοις, το τελευταίο διάστημα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το μέλλον εμφανίζεται ευοίωνο, αφού η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανείων της, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για την εξεύρεση του κεφαλαίου που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί επιτέλους το project. Οι πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν πως μέχρι στιγμής στο έργο έχουν επενδυθεί συνολικά 60 εκατ. ευρώ, 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta και 30 εκατ. ευρώ με δανεισμό από την Τράπεζα Κύπρου.

H Τράπεζα Κύπρου, φαίνεται να βλέπει θετικά την παραχώρηση του υπολειπόμενου ποσού, με την προϋπόθεση όμως να λάβει μετοχικό πακέτο από την εταιρεία που το κατασκευάζει, επί του συνόλου της αξίας του. Αν προχωρήσει αυτή η συμφωνία, τότε το project θα ολοκληρωθεί δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 



Να θυμίσουμε πώς οι εσωτερικοί χώροι του εμπορικού εκτείνονται στα 42.000 τ.μ. ενώ οι καθαροί χώροι που μπορεί κάποιος να ενοικιάσει για διάφορες χρήσεις, εκτείνονται στα 32 χιλ. τ.μ. και έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 138 διαφορετικών καταστημάτων. Σημαντική πληροφορία αποτελεί και το ενδιαφέρον διάφορων επενδυτών, οι οποίοι κατά καιρούς εξέφρασαν την επιθυμία να επενδύσουν στο project, αν και εφόσον όμως αυτό ολοκληρωθεί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ