Όταν ο Leo ήταν πρώτη μούρη στους Financial Times

«Σκυλίσιες ημέρες στο κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό τον τίτλο χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Tony Barber, από τη βρετανική Financial Times, σε ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασε για τον Leo, τον σκύλο του προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Άγγλος δημοσιογράφος βρέθηκε στην Κύπρο και στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γενάρη του 2016, για να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρό μας.

Φαίνεται ωστόσο πως ο συμπαθέστατος σκύλος του Προέδρου του έκανε μεγάλη εντύπωση.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Όταν έφτασα την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο, για να πάρω συνέντευξη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρώτος ένοικος που συνάντησα, δεν ήταν ο πρόεδρος αλλά ο Leo.

Βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και απολάμβανε την ηλιόλουστη μέρα στη Λευκωσία.

Ο Leo, ένα μαύρο σκωτσέζικο terrier, είναι για τον κύριο Αναστασιάδη, αυτό που ήταν ο Fala για τον πρόεδρο Ρούσβελτ. Ο σκύλος-μασκότ του Προεδρικού.

Τον σκύλο του τον χάρισαν οι δύο κόρες του το 2013, για να γιορτάσουν την εκλογή του.

Ρώτησα τον Πρόεδρο αν το όνομα Leo δόθηκε στον σκύλο λόγω Lionel Messi και μου απάντησε πως δεν ήταν σίγουρος.

Ο σκύλος πάντως έχει τον δικό του χαρακτήρα. Όταν ο Wang Yi, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, επισκέφθηκε τη Λευκωσία τον περασμένο μήνα για συνομιλίες με τον κ Αναστασιάδη, ο σκύλος βρισκόταν στα πόδια των δημοσιογράφων στην είσοδο του προεδρικού.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ Αναστασιάδης σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το 2018. Αν πάντως το κάνει, ο Leo σίγουρα θα βρίσκεται εκεί μαζί του».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ