Γνώρισε τα Πάρκα της Λευκωσίας σε ένα Κυνήγι Θησαυρού με Geocaching

Ποια ομάδα θα προλάβει να βρει τα περισσότερα geocaches που κρύβονται στα πάρκα της Λευκωσίας;

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας από το πολύ μακρινό παρελθόν





Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) μας προσκαλούν στις 11 Μαρτίου 2017, από τις 8:00 μέχρι τη 13:00 ,να φορέσουμε τα άνετα μας παπούτσια, να πάρουμε στο χέρι το κινητό μας τηλέφωνο και να τρέξουμε στα Πάρκα της Λευκωσίας προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τα geocaches που κρύβονται εκεί!

 

Τι είναι το geocaching;

To geocaching είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι όπου ο παίκτης, κάνοντας χρήση συσκευής με δυνατότητα GPS, προσπαθεί να ανακαλύψει geocaches (μικρά κουτάκια) που κρύβονται σε διάφορα σημεία στον κόσμο, ακολουθώντας τις συντεταγμένες για να φτάσει στην κρυψώνα τους!

Στην Κύπρο υπάρχουν περισσότερα από 1000 κρυμμένα geocaches, από τα κέντρα των πόλεων, στις βουνοκορφές, κάτω από ελιές, πίσω από βράχους, στις παραλίες και στα φράγματα. Σε 3 πάρκα της Λευκωσίας, στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, στο Πάρκο της Αθαλάσσας και στο Πάρκο της Ακαδημίας κρύβονται 8 geocaches. Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, στα πλαίσια του έργου CRE8IVE που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ, προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει αυτά τα 8 καλά κρυμμένα κουτάκια. Σκοπός είναι να στραφεί το βλέμμα του κοινού προς τους πράσινους πνεύμονες της πόλης μας, οι οποίοι όλο και συρρικνώνονται, μέσω μιας διασκεδαστικής και δημιουργικής δραστηριότητας!

 

Πως παίζουμε;

1. Μέχρι τις 6 Μαρτίου 2017 κάνουν εγγραφή όλα τα μέλη της ομάδας μας στη σχετική φόρμα που μπορούν να βρουν στo https://www.surveymonkey.com/r/GeoTreasueHunt



2. Δημιουργούμε τουλάχιστον ένα δωρεάν λογαριασμό στο www.geocaching.org για κάθε ομάδα.



3. Στις 11 Μαρτίου στις 8:00, κάνουμε log in στον λογαριασμό μας στο Geocaching και ακολουθούμε τις συντεταγμένες και τις περιγραφές για να βρούμε τα 8 geocaches που βρίσκονται στα 3 μεγάλα πάρκα της Λευκωσίας (4* στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου , 3 στο Πάρκο Αθαλάσσας και 1 στο Πάρκο Ακαδημίας)

*Ένα από τα 4 geocaches στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου είναι multicache, κρύβει δηλαδή περισσότερα από 1 geocaches. Η ανεύρεση των multicache μετράει σαν μπόνους!



4. Όποτε βρίσκουμε ένα geocache:

Α. Υπογράφουμε το ημερολόγιο που βρίσκουμε μέσα.

Β. Καταγράφουμε την ανακάλυψή μας στην ιστοσελίδα του geocaching.

Γ. Βγάζουμε φωτογραφία με το geocache και την ανεβάζουμε στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook!



5. Έχουμε 5 ώρες στη διάθεσή μας για να βρούμε τα 9 αυτά geocaches (μέχρι τις 13:00).



6. Μέχρι τις 13:00 καταφθάνουμε στο Πάρκο Ακαδημίας όπου θα υπάρχει κέρασμα και θα απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στη νικήτρια ομάδα!



Τελικά, ποια ομάδα θα προλάβει να βρει τα περισσότερα geocaches που κρύβονται στα πάρκα της Λευκωσίας και θα κερδίσει το πρώτο βραβείο; Ίσως να είναι η δική σας! Θα τα πούμε στο Πάρκο της Ακαδημίας στις 11 Μαρτίου η ώρα 13:00!



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της εκδήλωσης στο https://www.facebook.com/events/1344408262290699/, ή επικοινωνήστε με το CARDET στο 22002108

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ