Έκθεση τέχνης με έργα 12χρονων παιδιών στη Λευκωσία

Η Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, σας διοργανώνει «Έκθεση Παιδικής Τέχνης», στην οποία παρουσιάζονται αποκλειστικά, έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από παιδιά μέχρι και 12 ετών, που φοιτούν στα προγράμματα των παιδικών ομάδων της Σχολής.

 


Article featured image
Article featured image

Η «Έκθεση Παιδικής Τέχνης» έχει γίνει ετήσιος θεσμός και διοργανώνεται και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά μεταξύ 11 - 31 Μαρτίου 2017. Η έκθεση και οι δημιουργίες των παιδιών, στο πλαίσιο διάφορων θεματικών ενοτήτων, στοχεύουν στην καλλιέργεια της γνώσης και της εκτίμησης των επισκεπτών για τις εικαστικές τέχνες, μέσα από τον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών!

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση για την σημαντικότητα της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες, από την παιδική ηλικία. Στην έκθεση έργων τέχνης των μικρών εικαστικών της σχολής Αιγαία, αναδεικνύεται η αυθεντικότητα της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών - σε ηλικία – καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς και τις εξειδικεύσεις των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

 



Στα εγκαίνια και κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Θα μπορούν να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής, κεραμικής, σχεδιασμού μόδας, εικονογράφησης, εγκατάστασης χώρου, μελέτες από σημαντικούς καλλιτέχνες και κινήματα.

 



Θα μπορούν να απολαύσουν τα έργα των παιδιών αλλά και να δημιουργήσουν μέσα από διάφορες δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό της σχολής, ειδικά εμπνευσμένες από τα έργα και τις θεματολογίες της έκθεσης. Ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννούνται.

 



 

Εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 η ώρα 6:00μ.μ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή 12 – 31 Μαρτίου τις εξής μέρες και ώρες:

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00πμ - 1:00μμ & 4:00μμ - 7:00μμ

Σάββατο & Kυριακή: 10:00πμ - 2:00μμ

Δήλωση συμμετοχής σε δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από οργανωμένες ομάδες παιδιών, στο τηλ. 22445757, email: info@aigaia.com.cy και στην ιστοσελίδα www.aigaia.com.cy.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ