Παιχνιδοκονσόλες, jukebox και ποδοσφαιράκια προς πώληση

Κάνε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, τότε που ήσουν παιδί, ακόμα και έφηβος. Πίσω στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τι θυμάσαι πιο έντονα; Μάλλον το ανέμελο παιχνίδι έξω στη γειτονιά, αλλά και τις ατελείωτες ώρες που περνούσες μπροστά από την παιχνοδοκονσόλα για να κερδίσεις την πίστα και να πας στο επόμενο στάδιο του Tetris ή του Pacman και φυσικά τα πολλά κέρματα που χρειαζόσουν για να πετύχεις το στόχο σου.

 


Article featured image
Article featured image

Με τον καιρό η τεχνολογία αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό όλη αυτή τη μαγεία, με παιχνίδια σε έξυπνα κινητά, σε υπολογιστές και ταμπλέτες, τα οποία δεν θέλουν κέρματα για να λειτουργήσουν, μόνο wifi. Ο κος. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εδώ και πολλά χρόνια, συλλέγει παιχνιδοκονσόλες, jukebox και άλλα arcade παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων, από διάφορα μαγαζιά και χώρους, τα οποία επηρέασε η πρόοδος και δεν ήταν πλέον χρήσιμα.  

«Έπειτα από πολλά χρόνια που μάζευα διάφορα τέτοια αντικείμενα, και μάζεψα πολλά, αποφάσισα να αρχίσω να τα πουλάω. Τα μάζευα σε ένα showroom στην παλιά πόλη, που το λειτουργούσα ως αποθήκη και τα είχα εκεί να κάθονται. Κατά καιρούς όμως με προσέγγιζαν διάφοροι και έδειχναν ενδιαφέρον για να αγοράσουν. Σκέφτηκα γιατί όχι, και άρχισα να πουλάω κάποια απ’ αυτά».

 



Η συλλογή του κ. Θεόδωρου, διαθέτει παιχνίδια από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. «Αυτή τη στιγμή έχω παιχνιδοκονσόλες που έχουν ένα παιχνίδι, και έχω και παιχνιδοκονσόλες που έχουν 550 διαφορετικά παιχνίδια, με τα οποία μπορείς να παίζεις για ώρες και να μη βαριέσαι ποτέ. Pacman, tetris, Atari, rally, juke box του ’70, μέχρι και ηλεκτρικό hokey είχα που το πούλησα πρόσφατα».

Όπως αναφέρει ο κ. Θεόδωρος οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την επιλογή του πελάτη. Αν επιλέξεις μια κονσόλα με ένα παιχνίδι και τη μικρή οθόνη των 22 ιντσών, η τιμή είναι πιο χαμηλή γύρω στα 400 ευρώ. Αν πάλι επιλέξεις την κονσόλα με τα 550 παιχνίδια και την οθόνη των 28 ιντσών, η τιμή ανεβαίνει στα 550 ευρώ και άνω. Μέσα στη τιμή περιλαμβάνεται και η παράδοση στο σπίτι ή στο χώρο του αγοραστή.

 



 

Και δουλεύουν κανονικά με κέρματα όπως τότε; 

Φυσικά, μα αυτή είναι η μεγαλύτερη μαγεία. Να βάζεις μέσα το κέρμα και να ξεκινά το παιχνίδι. Οι κονσόλες δέχονται κέρματα των 50 σεντ του ευρώ, απλά βάζεις παίζεις όσο διαρκεί και μετά ανοίγεις τον κερματοδέκτη, βγάζεις τα κέρματα και ξαναρχίζεις από την αρχή.

 



 

Αγοράζει ο κόσμος σήμερα τέτοιου είδους παιχνιδοκονσόλες και arcade παιχνίδια;

Τα τελευταία χρόνια πολύ. Μα γι’ αυτό μπήκα κι εγώ στη διαδικασία να πουλήσω κομμάτια από τη συλλογή μου, λόγω της ζήτησης. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι δεν τα αγοράζουν μαγαζιά για διακόσμηση και στιλ, οι πλείστοι πελάτες μου είναι ιδιώτες ηλικίας 30 μέχρι 50 που τα αγοράζουν για το σπίτι τους και για προσωπική χρήση. Είναι ίσως η ψυχοθεραπεία τους μετά τη δουλειά.

 



 

*Αν ενδιαφέρεστε δείτε τη συλλογή του κ. Θεόδωρο και να κάνετε δικό σας ένα από τα συλλεκτικά κομμάτια του, μπορείτε να επισκεφθείτε το showroom στο κέντρο της Λευκωσίας στη διεύθυνση Αισχύλου και Σοφοκλέους 32 ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Θεόδωρο στο 96-554934. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ