Υπάρχει περίπτωση να πάρει ο Τράμπ ή ο Πούτιν το φετινό Νόμπελ Ειρήνης;

Ακούγεται σαν ψέμα ή καλύτερα ένα κακόγουστο αστείο, παρόλα αυτά –αν και απομακρυσμένη- υπάρχει πιθανότητα ένας εκ των δύο αυτών ηγετών να διεκδικήσει και να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Natalie Matthews-Ramo



Αυτό προκύπτει έπειτα από την κατάθεση των προτάσεων που έκαναν διάφοροι βουλευτές, υπουργοί, νομπελίστες, πανεπιστημιακοί κλπ, από διάφορες χώρες, για το ποιοι θεωρούν πώς πρέπει να είναι υποψήφιοι στη φετινή λίστα. Μια λίστα η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη όλων των εποχών, αφού ο αριθμός των ατόμων και των οργανώσεων που διεκδικούν το Νόμπελ Ειρήνης, ανέρχεται στις 318 υποψηφιότητες (215 πρόσωπα - 103 οργανισμοί).

Ανάμεσα σε αυτούς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, τα Λευκά Κράνη -την οργάνωση των Σύρων εθελοντών διασωστών, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο φυλακισμένος Σαουδάραβας μπλόγκερ Ραέφ Μπαντάουι και ο Αμερικανός καταμηνυτής ατασθαλιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η Επιτροπή Νόμπελ που απονέμει το ομώνυμο βραβείο, θα ανακοινώσει την επιλογή της στις 6 Οκτωβρίου και ελπίζουμε να μην κάνει (αρνητική) έκπληξη. 

 

*Με πληροφορίες από LIFO

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ