Εταιρεία «δανείστηκε» και χρησιμοποιεί το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών από το 1986;

Όταν είδαμε αρχικά την φωτογραφία θεωρήσαμε πως ήταν κάποιου είδους μοντάζ. Ψάχνοντας όμως λίγο καλύτερα το brand που αναγράφεται στο logo, διαπιστώσαμε πώς όντως το επίσημο λογότυπο της Γερμανικής εταιρείας Hamann Motorsport GmbH, μοιάζει πάρα πολύ - είναι σχεδόν ίδιο - με το περίφημο Αγρινό, λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών.

 


Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία – η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες του είδους της - έχει τη βάση της στην πόλη Laupheim και ειδικεύεται σε αυτοκίνητα πολυτελείας όπως Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Mini, Ferrari, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes, Rolls Royce, Porsche και Lamborghini, για τα οποία φτιάχνει κυρίως εξωτερικά εξαρτήματα που αφορούν την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Η Hamann Motorsport ιδρύθηκε από τον Richard Hamann το 1986, 39 χρόνια δηλαδή μετά τη δημιουργία των Κυπριακών Αερογραμμών (1947), υιοθετώντας το συγκεκριμένο σήμα για logo της. Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά, η μοναδική διαφορά που θα εντοπίσει ανάμεσα στα δύο σήματα είναι το χαρακτηριστικό τσουλούφι στο κεφάλι του αγρινού, το οποίο απουσιάζει από το αντίστοιχο γερμανικό logo.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα για να ανακαλύψουμε πώς δημιουργήθηκε το logo της εταιρείας δεν βρήκαμε ιδιαίτερες πληροφορίες, πέραν του ότι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών το 2011. Απορία πάντως προκαλεί το γεγονός πώς τόσα χρόνια δεν αντιλήφθηκε κανείς την ύπαρξη του Γερμανικού logo, δεδομένου ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν αεροπορική σύνδεση με Γερμανία.

Σήμερα -όπως είναι ήδη γνωστό- το έμβλημα των Κυπριακών Αερογραμμών, μετά το κλείσιμο της εταιρείας το 2015, μεταπωλήθηκε στην ρωσική Charlie Airlines, η οποία ήδη έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της δοκιμαστική πτήση με το έμβλημα και την ονομασία της Cyprus Airways, κάτι που σημαίνει πώς το αγρινό και πάλι θα μοιράζεται σε Κύπρο και Γερμανία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ