Το έπος της Μπαρτσελόνα στο Camp Nou [ΒΙΝΤΕΟ]

Το γκολ της Παρί στο 62΄ έμοιαζε με ταφόπλακα τόσο για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της Μπατσελόνα όσο και για τους 90.000 φιλάθλους της που κατέκλυσαν το Camp Nu αλλά και για τους απανταχού «μπλαουγκράνα» ανά την υφήλιο.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν χάνει με 4-0 στο πρώτο ματς εκτός έδρας, έστω και ένα τέρμα να δεχτείς στην έδρα σου τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά, ίσως πέραν από τα καταφέρεις να αποκλειστείς αξιοπρεπώς.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει όταν είσαι η Μπαρτσελόνα των εκατομμυρίων, των σούπερ αστεριών, των μεγάλων διακρίσεων και των εκατομμυρίων φιλάθλων ανά την υφήλιο.

Δεν ισχύει όταν είσαι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αναγάγει το ποδόσφαιρο σε υψηλού επιπέδου θέαμα.


Δύο γκολ του Νεϊμάρ στο τέλος και το «θαύμα» του Ρομπέρτο στο 95' σηματοδότησαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 6-1 την Παρί και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.


Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του σπουδαίου παιχνιδιού:

 

Το χρονικό της μεγάλης ανατροπής

Μόλις 150 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να αποδείξει ότι στο μυαλό της υπάρχει η απόλυτη ανατροπή. Σε μία φάση στην περιοχή της Παρί, ο Λουίς Σουάρες πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ με το 40ό τέρμα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο 40ό λεπτό χρειάστηκε ένα τακουνάκι του Αντρές Ινιέστα και μπόλικη δόση τύχης ώστε ο Λοβρίν Κιρζαβά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να δώσει ξανά πνοή στην εξέδρα.

Το 2ο μέρος άρχισε με πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο Νεϊμάρ παρά έκανε ο Τομάς Μενιέ, γλιστρώντας μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Ο Λιονέλ Μέσι δεν λάθεψε και με το 11ο τέρμα του στη διοργάνωση (πρώτος σκόρερ) έκανε το 3-0 κι έφερε την Μπαρτσελόνα σε απόσταση ενός γκολ από την ισοφάριση του σκορ στον πρώτο αγώνα.

 Στο 62ο λεπτό, ο Καβάνι έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στον πλανήτη αυτήν τη σεζόν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν στο 62'.

Όλα έδειχναν να χάνονται για τους «μπλαουγκράνα». Χρειάζονταν πλέον 3 γκολ και δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό να το πράξουν. Απόρροια αυτού, οι αναποτελεσματικές ντρίμπλες του Νεϊμάρ και οι «βουτιές» του Βραζιλιάνου και του Σουάρες στην περιοχή, αποσκοπώντας σε ακόμα ένα πέναλτι.

Το παιχνίδι έγινε λίγο πιο σκληρό, οι Αρντά Τουράν και Σέρζι Ρομπέρτο πέρασαν στον αγώνα για να φέρουν την ανατροπή και στο 84' όλα έμοιαζαν να τελειώνουν με την έξοδο του Ίβαν Ράκιτιτς για τον Αντρέ Γκόμες. Ακόμα και όταν ο Νεϊμάρ σκόραρε στο 88' με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, κανείς από τους συμπαίκτες του δεν έτρεξε να μαζέψει γρήγορα την μπάλα από τα δίχτυα, αφού ουδείς πίστεψε στο 6-1.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, όλα πήραν διαφορετική χροιά. Ο Σουάρες έπεσε ξανά στην περιοχή, ο Γερμανός Ντενίζ Αϊτεκίν ξεγελάστηκε και καταλόγισε πέναλτι, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει και να εκπληρώνει την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από τον αγώνα για δύο γκολ.

Όλα ήταν ανοιχτά και γι' αυτό προωθήθηκε και ο Τερ Στέγκεν, με τον Ζεράρ Πικέ να παίζει εδώ και αρκετά λεπτά ως φορ περιοχής. Τρεις φορές έγινε γέμισμα στην περιοχή της Παρί από διαφορετικές φάσεις. Η τρίτη ήταν η «φαρμακερή», με τον Ρομπέρτο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κέβιν Τραπ και με τάκλιν να ολοκληρώνει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ