Όχι αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας και τους Δημοτικούς Συμβούλους, η κυπριακή μπάντα Monsieur Doumani παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ζήτημα της διακίνησης αυτοκινήτων στην πλατεία Ελευθερίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το ζήτημα βέβαια είναι παλιό, παρόλα αυτά επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από τις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από τον κ. Γιωρκάτζιη, αλλά και τον διευθυντή της κατασκευαστικής Lois Builders, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας.

Αυτό ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούν διάφορες ομάδες πολιτών και φορείς, οι οποίοι από την αρχή τάχθηκαν ενάντια στο να επιτραπεί η διακίνηση αυτοκινήτων – πέραν των οχημάτων έκτακτης ανάγκης – στην πλατεία Ελευθερίας.

Ήδη από χθες έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο Facebook με την ονομασία «ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας», ενώ οι διαχειριστές τρέχουν παράλληλα και ηλεκτρονικό ψήφισμα ζητώντας από τον κόσμο να πάρει θέση για το αν θέλει να περνούν οχήματα από την πλατεία ή όχι. Η σελίδα μέσα στις λίγες ώρες που λειτουργεί, κατάφερε να μαζέψει 258 like.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οι Monsieur Doumani, ανάρτησαν μια ανοιχτή επιστολή στην προσωπική τους σελίδα απευθυνόμενοι στους αρμοδίους, ζητώντας τους να ακούσουν τον κόσμο της Λευκωσίας και να παραμερίσουν τυχόν συμφέροντα που θέλουν να κάνουν την πλατεία Ελευθερίας σε ακόμα ένα δρόμο.

 



 

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη και Δημοτικούς Συμβούλους Λευκωσίας:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, σας καλούμε να αφουγκραστείτε την κοινωνία των πολιτών, αυτών που μόλις πρόσφατα σας εξέλεξαν.

Σε μια πόλη πρωτεύουσα που πραγματικά πάσχει από έλλειψη δημοσίων χώρων και πρασίνου, και που τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε πρωτόγνωρο κοινωνικό και πολιτιστικό μαρασμό, αναμένουμε από εσάς κινήσεις που θα δίνουν προτεραιότητα στον απλό πολίτη και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά κρίσιμη η απόφαση που αναμένεται να πάρετε σύντομα σχετικά με τη διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων από την Πλατεία Ελευθερίας. Σας καλούμε λοιπόν να παραμερίσετε τυχόν συμφέροντα (είτε κομματικά είτε άλλα) και να μας δώσετε μια αληθινή πλατεία, ελεύθερη (όπως λέει και το όνομα της) από αυτοκίνητα, που ο κόσμος της Λευκωσίας έχει τόσο ανάγκη. Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε και αναμένουμε τις κινήσεις σας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ