Σεμινάρια ρομποτικής από το The Mall of Engomi και το Grammar School

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Grammar School έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας να απολαύσουν μια μικρή επίδειξη ρομποτικής την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Σε τέσσερα σεμινάρια που έγιναν στους χώρους του εμπορικού κέντρου οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο που τους έφερε κοντά στην πιο σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία. Συγκεκριμένα, οι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αρχαγγέλου και Αγίων Ομολογητών παρακολούθησαν το ρομπότ NAO να παρουσιάζει ένα μικρό μέρος από τις δυνατότητες του όπως ασκήσεις γυμναστικής, τις οποίες εκτελούσαν και οι ίδιοι. Στη συνέχεια χωριστήκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση των ειδικών συμμετείχαν σε αρκετές διαδραστικές ασκήσεις.

Έμαθαν πώς να κάνουν τα ηλεκτρονικά αυτοκινητάκια και ρομποτάκια να κινηθούν, δίνοντας εντολές μέσα από τους υπολογιστές, ενώ κατασκεύασαν απλές πλακέτες ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Το The Mall of Engomi αποτελεί έναν κεντρικό πολυχώρο για τις περιοχές της δυτικής Λευκωσίας, προσφέρει εμπειρία ψωνίσματος με ποικιλία καταστημάτων, εξυπηρετεί εκατοντάδες καταναλωτές και συμβάλλει με σειρά δραστηριοτήτων στη ζωή  της τοπικής κοινωνίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ