Εσύ θέλεις Πλατεία Ελευθερίας ή Οδό Ελευθερίας;

Στην πρώτη περίπτωση, κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να περάσει από το σημείο, ενώ στην περίπτωση της Οδού θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων ενός της νέας «πλατείας», που άρα θα πρέπει να ονομάζεται είτε δρόμος είτε λεωφόρος και όχι πλατεία.

 


Article featured image
Article featured image

Αν πάντως επιθυμείς να δεις μια Πλατεία όπου κανένα όχημα δεν θα την διασχίζει, καλό είναι να υποστηρίξεις το αίτημα αυτό υπογράφοντας το ανάλογο ψήφισμα στο avaaz.org.

 

Διάβασε επίσης: Χρησιμεύουν σε κάτι οι υπογραφές στο Avaaz;

 

Η Δημόσια Πλατεία είναι ο χώρος συνάθροισης των πολιτών, με σκοπό την κοινωνικοποίηση. Η Δημόσια Πλατεία ως ένα σημαντικό μέρος του πολεοδομικού ιστού ενός αστικού κέντρου, είναι ο χώρος όπου ο δημότης θα ξεφύγει από την καθημερινότητά του, όπου ο καλλιτέχνης θα εκθέσει έργα τέχνης, όπου ο ηλικιωμένος, ο ΑμεΑ, θα κοινωνικοποιηθούν. Είναι ο χώρος όπου ο καθένας από εμάς θα απολαύσει στιγμές χαλάρωσης, όπου θα παραστούμε σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, γιορτές. Είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μας θα εκτονωθούν με το παιγνίδι τους σε έναν ασφαλές χώρο χωρίς οχήματα, καυσαέριο, θόρυβο, η κίνδυνο. Είναι ο χώρος όπου θα πιούμε τον καφέ μας με τους φίλους, θα γυμναστούμε, θα κάνουμε τον απογευματινό μας περίπατο. Η πλατεία εξ ορισμού, προσφέρει ασφάλεια, χαλάρωση, ξεκούραση. Δεν είναι διαμοιρασμένη λόγω διέλευσης οχημάτων. Τότε θα ονομαζόταν «δρόμος», η «λεωφόρος».

Υποστηρίξτε το αίτημα μας: ΟΧΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ