Το Ινστιτούτο Goethe ψάχνει για ερασιτέχνες ηθοποιούς (με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία)

Θα σε ενδιέφερε να συμμετάσχεις σε μια ιδιαίτερη θεατρική προσπάθεια που θα περιλαμβάνει ιστορίες, μύθους και ηθοποιούς και από τις δύο πλευρές της Κύπρου;

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό ακριβώς θα επιδιώξει το «Myths and Tales from / across the Divide», ένα δωρεάν θεατρικό εργαστήρι ελεύθερης επινόησης και παράστασης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και συμμέτοχη του Achim Wieland και του Μάριου Ιωάννου.

Το εργαστήρι αποτελείται από 12 συνεδριάσεις εργαστήριων που θα κορυφωθούν σε 3 θεατρικές παραστάσεις (Site-Specific) τον Ιούνιο του 2017 στην Πάφο, Λευκωσία και την Κερύνεια, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Goethe Κύπρου και μέρος του Επίσημου προγράμματος ΠΑΦΟΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2017.

Οι συμμετέχοντες / ηθοποιοί του εργαστηρίου και των παραστάσεων θα επιλεγούν και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής (μέσω οντισιόν - ανοικτή πρόσκληση).

Μέσω της αρχικής ανταλλαγής ιστοριών, θεματικής έρευνας, προβών, και θεατρικής παράστασης, οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε ένα ειλικρινή και αφιλτράριστο διάλογο και την ανταλλαγή γύρω από γνωστές ιστορίες, τις ανείπωτες ιστορίες μας και τις προσωπικές ιστορίες και έχει ως στόχο την προώθηση νέων προοπτικών πολιτιστικής και κοινωνικής κατανόησης και διαλόγου.

Τι γνωρίζουμε ο ένας για τον άλλον σήμερα σε μια διαιρεμένη Κύπρο; Ποιοι είναι οι μύθοι και τα παραμύθια του κοινού μας παρελθόντος; Ποιες είναι οι προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις που σήμερα διαμορφώνεται από την πολιτιστική, πολιτική και κοινωνική κληρονομιά μας;

 

Πληροφορίες:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάριος Ιωάννου / Achim Wieland

Περίοδος Εργαστηρίου: Απρίλιος - Ιούνιος 2017 (12 Εργαστήρια, Λευκωσία Νεκρή Ζώνη)

Ηλικία: 18-40

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Ημερομηνίες και τοποθεσία: 3 Τελικές Παραστάσεις / τέλη Ιουνίου, 2017 / Πάφο, Λευκωσία, Κερύνεια

Τέλη Συμμετοχής: Δωρεάν

Όροι Συμμετοχής: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία υποκριτικής

Ενθαρρύνουμε συμμετέχοντες από όλη την κυπριακή επικράτεια και από όλες τις εθνικές, γλωσσικές και πολιτιστικές κοινότητες (ελληνικά, τουρκικά, Μαρωνίτες, Αρμενίους, Λατίνους) με μόνη προϋπόθεση μια περιέργεια για το θέατρο, την επιθυμία να μοιραστούν από καρδιάς, και μια προθυμία να ακούσει τις ιστορίες του άλλου χωρίς προκατάληψη.

Τα άτομα που θα επιλεγούν θα πρέπει να δεσμευτούν για 3-4 ώρες εβδομαδιαίου εργαστήριου (Σαββατοκύριακα) κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, 2017.

 

Τι παρέχουν το εργαστήριο και οι παραστάσεις;

Η αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις για ερμηνευτές

Βασική θεατρική / ερμηνευτική εκπαίδευση

Εισαγωγή και ασκήσεις στο Devised Theatre, σκηνική συγγραφή και σενάριο Θεωρητικές αναγνώσεις (Θέατρο, παραστάσεις, Ιστορία, θεματολογία) • Θεματικές Έρευνας (Ατομικό και Ομαδικό επιπεδο)

Ομαδικές συζητήσεις και ασκήσεις

Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος: Τετάρτη, 15 Μαρτίου, 2017

Ημερομηνία επιλογής αιτήσεων: Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2017, 12μμ-4μμ

Τοποθεσία οντισιόν: (Ινστιτούτο Goethe, Λήδρα Πάλας πράσινη γραμμή, Λευκωσία)

Επικονωνία: Για να λάβετε μέρος στην οντισιόν, επικοινωνήστε στο marios_ioannou1971@yahoo.com αφήνοντας το όνομά, και τον αριθμό τηλεφώνου ή στο 99286908


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ