Τα μπίζνες του μέλλοντος

Article featured image
Article featured image

Ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα που συνδυάζει τεχνολογία και καινοτομία επιθυμεί να δώσει το σχέδιο δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Κομισιόν «StartupEurope». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου Neelie Kroes και που ως βασικό στόχο έχει τη στήριξη των λεγόμενων «web» και «ICT» start-ups, που συνεισφέρουν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρωτοβουλία πραγματοποιεί ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων για στήριξη των Ευρωπαίων επιχειρηματιών.

 

 

 

 

 

DIYful: ένα κυπριακό success story

Για το DIYful έχουμε ως CITY ξαναγράψει στο παρελθόν: πρόκειται για μια ευφάνταστη διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για οποιεσδήποτε Do it Yourself δραστηριότητες. Ο χρήστης μπορεί να υπολογίσει το κόστος αλλά και να βρει ποια υλικά και εργαλεία θα χρειαστεί και από που θα τα προμηθευτεί. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα παρέχει χρήσιμες οδηγίες για χρήστες που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και μπορεί να τους προτείνει ειδικούς σε περίπτωση που αποφασίσουν να προσλάβουν κάποιον για να τους βοηθήσει ή για να αναλάβει πλήρως την εργασία. 

Πρόσφατα, η ομάδα παρουσιάστηκε ως ένα επιτυχημένο πρότυπο στην ημερίδα «GoingLocalIV - Ψηφιακή Οικονομία» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με την Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, το DIYful ψάχνει στρατηγικούς επενδυτές και συνεργάτες και ετοιμάζει αίτηση για επιχορήγηση μέσω του Startup Europe και του δικτύου του. Ανοιχτή είναι και η προσφορά μιας θέσης για Animator που θα αναλάβει την παραγωγή δισδιάστατων βίντεο.

Έχει επίσης ξεκινήσει η δημιουργία εφαρμογής για κινητά ενώ ευκαιρίες το DIYful προσφέρει και σε ασκούμενους σε θέσεις προγραμματιστών για iOS και Android. 

Ψήθου και εσύ

Εάν έχεις κι εσύ μία πρωτότυπη ιδέα στο χώρο αυτό και θέλεις να ακολουθήσεις τα βήματα του Diyful στην επιχειρηματικότητα στην Κύπρο μπορείς να κάνεις τα εξής: 


  • Να επικοινωνήσεις με ένα Δίκτυο Επενδυτών (Accelerators) που θα σε προετοιμάσουν για να παρουσιάσεις την ιδέα σου, θα σε συμβουλέψουν και θα σε φέρουν σε επαφή με πιθανούς επενδυτές. Παραδείγματα τέτοιων δικτύων είναι:           

o        Cyprus Business Angels Networks (http://cyban.com.cy/)

o        Cypriot Enterprise Link (http://www.projectcel.com/)

o        Chrysalis Leap (http://chrysalisleap.com/)

o        Repower Cyprus (http://www.repowercyprus.com/)

 


  • Να δηλώσεις συμμετοχή στα επόμενα Startup events (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα):

o        Hack Cyprus

o        Startup Weekend

o        Startup Live


  • Να κάνεις αίτηση για ένα σχέδιο χρηματοδότησης όπως το σχέδιο επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Horizon2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει υποσχόμενες εταιρείες για επένδυση και υποστήριξη ως μέρος του σχεδίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία σας μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι και €3 εκατομμύρια και επιχειρηματική υποστήριξη και καθοδήγηση παγκόσμιου βεληνεκούς. Συνολικά, περισσότερα από € 2.8 δισεκατομμύρια θα διανεμηθούν για το σχέδιο που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 2014 μέχρι το 2020

Κάνε αίτηση σήμερα εδώ http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ