Mia istoselida vazei telos sta greeklish entelos dwrean

Σίγουρα έχεις πέσει κι εσύ στην παγίδα του γρήγορου και βολικού τρόπου γραφής με greeklish, αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη και κόπο για να συντάξεις (αν το κάνεις κι αυτό) μια πρόταση.

 


Article featured image
Article featured image

Ενώ αν συγκαταλέγεσαι στην κατηγορία 13 – 25 ετών, πολύ πιθανόν να χρησιμοποιείς και εκείνες τις εκνευριστικές συντομογραφίες που για να τις αποκωδικοποιήσεις πρέπει να έχεις τουλάχιστον μαντικές ικανότητες.

Δεν λέμε, ωραίο και βολικό το greeklish όταν θες να στείλεις ένα σύντομο μήνυμα, αλλά τι γίνεται όταν χρειαστεί να γράψεις ολόκληρη παράγραφο για παράδειγμα; Πονοκέφαλος.

Η ιστοσελίδα «Greeklish to Greek» όμως ήρθε για να λύσει αυτό το πρόβλημα μια για πάντα, βγάζοντας σε από τον κόπο να αποκρυπτογραφήσεις τι θέλει να πει ο συνομιλητής σου. Επιτέλους η Κύπρια μάνα θα μπορεί να διαβάσει τι της έγραψε το παιδί της, χωρίς να πρέπει να κάνει 10 διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Τα πράγματα είναι απλά, μπαίνεις στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αντιγράφεις το greeklish κείμενο στο ελεύθερο πεδίο που υπάρχει στην κατηγορία «Μετατροπέας» και επιλέγεις «Μετατροπή». Σε ελάχιστο χρόνο, έχεις ένα κείμενο σε σωστά ελληνικά το οποίο μπορείς να διαβάσεις, χωρίς προσπάθεια και δυσκολία. Η σελίδα βέβαια σου παρέχει και τη δυνατότητα μετατροπής κειμένου από ελληνικά σε greeklish, αν σου αρέσουν τα δύσκολα! 



Μια δοκιμή θα σε πείσει

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ